18 MİLYON öğrencinin yaklaşık 1 buçuk milyonu salgın döneminde uzaktan eğitime erişemedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, internete ulaşamayan çocuklar için sayısı 6 binlere ulaşan EBA Destek Merkezi kurduklarını fv belirterek, "İnternet ve bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz bu merkezlere gelip rahatlıkla çalışabilirler. Bunların sayısını 20 bine doğru da çıkaracağız" dedi.

Selçuk, TRT EBA Kanalları Yeni Yayın Dönemi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Selçuk, daha fazla içeriğe, daha zengin ve kapsamlı çalışmalara ihtiyaç olduğunu dile getirerek, EBA destek merkezleri kurarak internete ulaşamayan çocuklara da destek verildiğini anlattı.

Selçuk, "İnternete ulaşamayan çocuklarımız için sayısı 6 binlere ulaşan EBA Destek Merkezi kurduk. Çok kısa bir sürede kurduk. İsteyen her çocuğumuz, internet ve bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz bu merkezlere gelip rahatlıkla çalışabilirler. Bunların sayısını 20 bine doğru da çıkarıyoruz çok kısa bir zamanda. İstiyoruz ki her çocuğumuz bu araçlardan, imkanlardan faydalansın" diye konuştu.