Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi Ali TAŞTAN, MEB'İn eski müsteşarı Yusuf TEKİN'e 'Köy Enstitütleri Senin Boyunu Aşar , Cesaretin varsa MEB’de yaptıklarını ve desteklediğin Fatih Projesinde yaşananları da açıkla. ' diyerek tepki gösterdi.

İşte ALi TAŞTAN'ın o açıklamaları;

Yusuf Tekin MEB’in son müsteşarı. Müsteşarlığı döneminde de çok tartışılan bir isim oldu. Çalıştığı bakanların neredeyse tamamı ile küs ayrıldı.  Eğitimin sorunları ile ilgilenmek yerine kendisine ekip kurma peşinde koştu. Döneminde de eğitimle ilgili önemli hiçbir olaya imza atamadı. Duruşu hep ayrıştırıcı oldu. Çalıştığı bakanlar bile daha birleştirici mesajlar verdi. Bir bürokrattan fazla siyasetçi gibi hareket etti. Devletin değil AKP’nin bürokratı oldu. Herkesin bildiği ancak kimsenin dillendirmediği tarafgirliği başına dert oldu. İnsanları ayrıştırdı. Kendi ideolojisinden olmayana yaşama şansı tanımadı. Bazı Bakanların Yusuf Tekin görevde iken imza yetkisini bile aldıkları söylendi.


Yeni kabine oluşurken Bakan olmak için çok çaba harcadı. Ancak Ziya Hoca bakan olunca karizması çizildi. Sonrasında, rektör olmak için gereken 3 yıllık profesörlük şartı, Yusuf Tekin için çıkarılan bir kanunla kaldırıldı. Hemen ardından son müsteşar Tekin rektörlüğe atandı. Atamanın hemen ardından kanun yeniden değiştirilerek eski haline döndürüldü. Kanunun eski haline dönmesi ile başkalarının hülle yapması engellenmiş oldu. 


Böylece, Harika Çocuk Yasası olarak bilinen İdil Biret ve Suna Kan’ın Yabancı Memleketlere Müzik Tahsiline Gönderilmesine Dair Kanundan sonra Cumhuriyet tarihinde kişiye özel ikinci Kanun harika müsteşar Yusuf Tekin için çıkarılmış oldu.
İdil Biret ve Suna Kan kendileri için çıkarılan yasa ile yurt dışına gidip müzik eğitimi aldı. Ülkemizi tüm dünyaya tanıttı. Harika müsteşar ne yaptı? Hülle ile rektör oldu? 


Harika müsteşarımız şu an Gazi Üniversitesinden devşirilen Hacı Bayram Veli Üniversitesinin Rektörü. 


Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümünde ileri geri konuşmaya başladı. 
Kendisi dışında MEB’in tüm yöneticilerinin görevden alınmasına sebep olan bu şahsın gözü bakanlıkta kaldı. 


Önce günahlarından arınmalısın Yusuf Tekin. Binlerce yöneticinin günahı hala omuzlarında.


Köy Enstitüleri senin boyunu aşacak bir proje. Yıllarca müsteşarlık yapacaksın, tarihe not düşemeyeceksin, eğitime dair söyleyecek tek bir sözün olmayacak, ama Köy Enstitülerini diline dolayacaksın. Bu ülkenin vatanseverleri buna müsaade etmez. 


Sana tavsiyem boyunu aşan işlere karışma.


Önce müsteşarlık döneminde yaşananları açıkla, kendini akla… Nasıl rektör olduğunu önce vicdanına sor, sonra kamuoyuna açıkla.


Köy Enstitülerini ağzına almak için önce bir proje üret. Cesaretin varsa MEB’de yaptıklarını ve desteklediğin Fatih Projesinde yaşananları da açıkla. Senin projen 3 yılda çöktü. Köy Enstitüleri 80 yıldır ayakta. 


Dünyada kabul gören Köy Enstitülerini eleştirmek senin haddin değil. Köy Enstitülerinde yetişen vatanseverler olmasaydı o koltuklarda oturma şansın olmazdı.


Ve sakın Köy Enstitülerini ve yetiştirdiği insanları FETÖ ile kol kola yürüyenlerle karıştırma.

Ali TAŞTAN
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi

Mektepligazete