MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değişiyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un 2023 vizyon belgesinde açıkladığı Eğitim yöneticiliğinde ehliyet ve liyakat ile ilgili olarak en önemli değişklik yönetici atama yönetmeliğinde yapılacak.
Köklü değişikliklerin olması beklenen yönetmelik taslağı ile ilgili ilk bilgiler kamuoyuna yansıdı.
İŞTE YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNE GELECEK ÖNEMLİ YENİLİKLER
-Eğitim Yönetimi Sertifikası Şartı Getiriliyor
-İlk defa yönetici atamasında mülakat kaldırılacak.
-EKYS Puanı ve EK-1 Değerlendirme formu sonucu oluşan puana göre atama yapılacak.
-Müdür Başyardımcılığı kadrosu yeniden getirilecek.

-Mevcut Yöneticilerden 4 yılını dolduranlar veya 8 yılını dolduranlar yöneticilik görevine devam etmek için Eğitim Yönetimi Sertifikası alma şartı getiriliyor.
-Eğitim Yönetimi ve Denetiminde Tezsisz Yüksek Lisansın etkisi kaldırılıyor.
-Yönetici atamada Ek-1 de köklü düzenlemeler ve dğeiklikler getiriliyor.
-Eğitim Yönetiminde Tezli Yüksek Lisans ve Doktorası olanlar Eğitim Yönetimi Sertifikas şartındna muaf olacaklar.
MEB Yönetici Atama Tasalak Yönetmeliği hazırlandı. Bu konuda paydaşların görüşleri alındıktan sonra yeni yönetmeliğin yayaınlanması bekleniyor.
Yeni Yayınlanacak Olan Yönetici Atama Yönetmeliğinde Yeni EK-1 Değerlendirme Formu İçin TIKLAYINIZ
Yönetici atama yönetmeliği ile ilgili görüş ve önerilerinizi haberimizin altındaki yorum ksmından bize yazabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.