MEB'in Kararına Göre O Öğretmenler Ek Ders Ücretlerini İade Edecek
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süre önce yürürlüğe konulan ek ders modülü öğretmenlerin ek ders ücretlerinin şeffaf biçimde hazırlanmasını sağlamaktadır.
Ek ders modülü sayesinde öğretmenlerin ek ders ücretlerindeki hatalar büyük oranda tespit edilmektedir. Eksik ödenen ek ders ücretlerinin bu kapsamda telafisi bir sonraki ay yapılırken fazla ödenen ücretler için de iade işlemleri yapılmaktadır.
Bu ay yapılan ek ders hesaplama işlemlerinde de sağlık raporu ve diğer sebeplerden ötürü izinli olan öğretmenlerin ek ders ücretlerinden kesinti yapılacak.
Ancak bu kesintilerin kontrolünü sağlamayan okul müdürlüklerinin yapacakları işlemler işlemlerden ötürü çok sayıda öğretmenin ek ders ücreti fazla yatacak. Kesinti yapılması gereken günler için sistem tarafından yapılmayan iş ve işlemler okul yöneticileri tarafından manuel olarak ek ders modülü üzerinden yapılmalıdır.
Bu iş ve işlemlerin yapılmaması halinde ise fazla yatan ek ders ücretleri ek ders iade bordroları ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine iade edilecek.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.