Norm Fazlası Öğretmenler İçin Yeni Düzenleme, Atamalar Ne Zaman Yapılacak?

Norm Fazlası Öğretmenler İçin Yeni Düzenleme, Atamalar Ne Zaman Yapılacak?
Norm fazlası öğretmenlerin atamaları bu yıl nasıl yapılacak? Atamalar ne zaman gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

Norm fazlası öğretmen atamalarında önemli değişiklikler yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerin tespit edilmesi için gerekli iş ve işlemlerin tamamlanması adına okullara resmi yazıları göndermişti. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde okullarda görev yapmakta olan öğretmenlerin norm fazlası olmaları halinde yapılacak olan atamaların merkezi sistem üzerinden gerçekleştirilecek şekilde düzenleneceği ifade edilmişti.

Norm fazlası atamalar merkezi sistem üzerinden yapılacak

Norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerin atamaları il dışı yer değişikliği atamalarda olduğu gibi gerçekleştirilecektir. Merkezi sistem üzerinden gerçekleştirilecek olan atamalarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı şimdiye kadar herhangi bir tarih vermedi.

2025/10/08/ogretmenne.jpgMahkeme kararları gereği atamalarda yeni sisteme geçilecek

Ancak Bölge İdare Mahkemeleri tarafından iptal edilen norm fazlası resen atamaların ardından sürecin geçtiğimiz yıllardan farklı bir biçimde yürütülmesi bekleniyor. Norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesi için öncelikle öğretmenlerin istekleri dikkate alınacak.

Ancak özür grubu durumunda bulunan öğretmenlerin, özellikle eşi çalışan ve aile bütünlüğü resen atamalarla bozulacak olan öğretmenlerin, resen ilçe dışına atamalarının yapılması beklenmiyor.

Eşi çalışmayan, bekar öğretmenlerin resen atamalara tabi tutulmasının önünde bir engel bulunmuyor

Fakat eşi çalışmayan, bekar olan öğretmenlerin il içerisinde ihtiyaç bulunan bölgelere mesafe şartı gözetilmeksizin resen atamalarının yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.