Öğretmenlere Mayıs’ta İl Dışı Tayin Kolaylığı, 3 Yıl Şartı Askıya Alınıyor

Öğretmenlere Mayıs’ta İl Dışı Tayin Kolaylığı, 3 Yıl Şartı Askıya Alınıyor
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını gidermek adına Mayıs ayında ihtiyaç duyulan bölgelere tayin isteyecek öğretmenlere kolaylık sağlayacak.

MEB İl Dışı Tayinlerde Sadece O İller İçin 3 Yıllık Zorunlu Görev Şartını Esnetecek

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen dağılımındaki dengesizlikleri azaltmak amacıyla 2026 yılı il dışı yer değişikliği sürecinde dikkat çeken bir adım atmaya hazırlanıyor. Bakanlık, özellikle öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu illerde yaşanan kadro sorunlarını çözmek için 3 yıl çalışma şartını aramadan il dışı tayin imkânı sunacak.

2025/10/03/rehber-ogretmen-3.webpÖğretmen ihtiyacını gidermek temel amaç
MEB kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yapılan düzenlemenin temel hedefi fırsat ve imkân eşitliği kapsamında öğrencilerin öğretmenlere erişimini artırmak. Bu doğrultuda, norm fazlası durumunda bulunan öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine yönelik kapsamlı bir yer değişikliği planlaması yürütülüyor.

3 Yıl Şartı Aranmadan İl Dışı Atama Yapılacak
Normal şartlarda il dışı tayin başvurularında aranan “aynı ilde en az 3 yıl görev yapma” şartı, öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu iller için uygulanmayacak. Mayıs ayında yapılacak il dışı yer değişikliği döneminde, bu şartı taşımayan öğretmenler de başvuru yapabilecek.

Bu uygulama, özellikle büyük şehirlerde görev yapan ve tayin bekleyen öğretmenler için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Bakanlığın çalışmasına göre il dışı tayinlerde öncelik verilecek iller şu şekilde sıralanıyor: Ağrı, Ardahan, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, Kars, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van

İstanbul dışındaki bu illere yapılacak atamalar, eğitim camiasında “büyük şehirlerden çıkış tayini” olarak da değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.