Seçmeli Dersler Sebebiyle Ekim Ayında Çok Sayıda Öğretmen Norm Fazlası Olacak
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerin norm belirleme iş ve işlemleri yaz tatilinde yapılmıştı. Buna ek olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da norm fazlası öğretmenlerin tespit edilmesi adına Ekim ayında norm fazlası öğretmenlerin tespiti için gerekli iş ve işlemler başlayacak.
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenlerin norm fazlası olmalarına sebep olacak önemli etkenlerden biri seçmeli dersler olacak. Özellikle il dışından yeni atamalarla gelen öğretmenler sınırdaki normlara atanmışlarsa ve alanlarında okutacakları seçmeli dersler seçilmemişse bu öğretmenlerimiz norm fazlası olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
Milli Eğitim Bakanlığı seçmeli derslerin belirlenen üç alandan çeşitlendirilerek seçilmesini zorunlu kılsa da özellikle bilgisayar ve öğretim teknolojileri, müzik, görsel sanatlar gibi branşlarda görev yapan öğretmenler sınıf kapatma ve öğrenci sayılarının azalması gibi uygulamalar sebebiyle en fazla norm fazlası olan branşlar arasında yer almalarıyla biliniyor.
Öte yandan özellikle batı illerimizin merkezi konumunda yer alan okullarında norm fazlası olma durumu branş öğretmenlerinin tamamı için geçerli olan bir durumdur.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.