Sene Başı Öğretmenler Kurulu Tarihi Değişti

Sene Başı Öğretmenler Kurulu Tarihi Değişti
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerin sene başı öğretmenler kurulu ve zümre toplantı tarihleri değişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin mesleki çalışma takviminde kritik bir güncellemeye gitti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre, eylül ayının başında yüz yüze yapılması öngörülen mesleki çalışmalar çevrim içi ortama taşındı. Bu kararla birlikte yıl başı Öğretmenler Kurulu ve Zümre Toplantıları tarihleri de yeniden düzenlendi.

Yeni Mesleki Çalışma ve Seminer Takvimi

Alınan karar doğrultusunda öğretmenler, eylül ayının ilk haftasındaki seminer programını uzaktan eğitim yöntemiyle tamamlayacak. Okullardaki yüz yüze kurul ve zümre toplantıları ise 7 Eylül itibarıyla başlayacak.

  • 1–4 Eylül 2026: Çevrim İçi (Online) Öğretmen Seminerleri

  • 7–11 Eylül 2026: Uyum Eğitimi Haftası

  • 7–11 Eylül 2026: Yüz Yüze Mesleki Çalışmalar

2026–2027 Kurul ve Zümre Toplantı Tarihleri

  • Öğretmenler Kurulu Toplantısı: 7 Eylül 2026

  • Sınıf / Alan Zümre Toplantısı: 8 Eylül 2026

  • Sınıf / Alan Zümre Başkanları Toplantısı: 9 Eylül 2026

  • İlçe Sınıf / Alan Zümre Başkanları Toplantısı: 10 Eylül 2026

  • İl Sınıf / Alan Zümre Toplantısı: 11 Eylül 2026

  • Sınıf / Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı: Ekim 2026

Yeni takvim uyarınca öğretmenler, mesleki gelişim süreçlerine 1 Eylül'de dijital platformlar üzerinden başlayacak; 7 Eylül Pazartesi gününden itibaren ise okullarında yüz yüze toplantılara katılarak yeni eğitim-öğretim yılının hazırlıklarını tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.