Sertifikası Olan Öğretmenlere Büyük Fırsat: 45 Bin TL’ye Kadar Ek Gelir ve 2 Gün İzin

Sertifikası Olan Öğretmenlere Büyük Fırsat: 45 Bin TL’ye Kadar Ek Gelir ve 2 Gün İzin
Taslak kitap inceleme sertifikası olan öğretmenlere iki görev verilecek. 45 bin TL’ye varan ödeme, iki gün idari izin ve ek ders avantajı sağlanacak.

Öğretmenlere 45 Bin TL ve İki Gün İdari İzin

Öğretmenler için dikkat çeken yeni bir görevlendirme süreci başlıyor. 2025/2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, okullarda okutulacak ders kitaplarının taslak incelemeleri için öğretmenlere resmi görev verilecek. Bu görev, hem ciddi bir ek kazanç hem de idari izin avantajı sunuyor.

Görevlendirmeler yalnızca “Taslak Kitap İnceleme Sertifikası” bulunan öğretmenler arasından yapılacak. İnceleme süreci panel toplantıları şeklinde yürütülecek ve öğretmenler ilgili günlerde idari izinli sayılacak. Üstelik bu süre boyunca ek ders ücretleri de ödenmeye devam edecek. Toplam iki görev için öğretmenlere iki gün izin verilecek.

Kitap inceleme görevleri için belirlenen ücretler kademeye göre değişiyor:

* İlkokul düzeyi her bir inceleme için: 13.878 TL

* Ortaokul düzeyi her bir inceleme için: 18.042 TL

* Lise düzeyi her bir inceleme için: 22.500 TL

İki görev alan ve özellikle lise düzeyinde inceleme yapan öğretmenlerin toplam geliri 45 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

Bu uygulama ile hem ders kitaplarının içerik kalitesinin artırılması hem de öğretmenlerin akademik değerlendirme süreçlerine daha aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.