Ücretli Öğretmenlerin Görevleri Sona Eriyor, Kararnameler Okullara Gelmeye Başladı

Ücretli Öğretmenlerin Görevleri Sona Eriyor, Kararnameler Okullara Gelmeye Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin iller arası yer değişikliği atama sonuçlarını açıkladı. Ücretli öğretmenlerin bu kapsamda okullardaki görevleri sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolarında görev yapan öğretmenlerin iller arası mazeret durumu (özür grubu) atama sonuçları açıklandı. Tercih sürecinin 24 Eylül tarihinde tamamlanmasının ardından, Bakanlığın daha önce 25 Eylül Cuma günü duyuracağını bildirdiği sonuçlar, alınan sürpriz bir kararla 24 Eylül Perşembe akşamı erişime açıldı.

Atama sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte, okullardaki münhal (boş) kadrolarda ders veren ücretli öğretmenleri ilgilendiren süreç de başladı. İller arası yer değişikliği kapsamında kadrolu öğretmenlerin atandıkları okullarda göreve başlamasıyla, söz konusu kadrolarda geçici olarak görev yapan ücretli öğretmenlerin sözleşmeleri ve görevleri otomatik olarak sona erecek.

Kadrolu öğretmenlerin ilişik kesme ve yeni görev yerlerinde başlama işlemlerini tamamlamasıyla birlikte, okullardaki ders yükü dağılımları yeniden düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.