Üniversiteler de Ramazan Sebebiyle Mesai Kısalacak, Resmi Yazı Yayımlandı
Üniversitelere Ramazan Ayı İçin Mesai Düzenlemesi Talimatı
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Ramazan ayı kapsamında üniversitelerde uygulanacak çalışma düzenine ilişkin resmi yazıyı yayımladı. 19 Şubat 2026 tarihli ve “Ramazan Ayı Mesai Düzenlemesi” konulu yazı, tüm üniversitelere gönderildi.
Yazıda, 19 Şubat itibarıyla başlayan Ramazan ayı süresince personelin ibadetlerini huzur ve sağlık içinde yerine getirebilmesi, aynı zamanda hizmetlerin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Üniversitelerde görev yapan akademik ve idari personelin Ramazan ayını verimli ve sorunsuz geçirebilmesi amacıyla mesai saatlerine ilişkin kolaylık sağlanması gerektiği vurgulandı. Hizmetlerin etkin, düzenli ve kesintisiz şekilde yürütülmesi temel ilke olarak belirtilirken, bu çerçevede çalışma saatlerine yönelik düzenlemelerin üniversite yönetimlerince planlanması talep edildi.
Resmi yazı, üniversitelerin kendi iç işleyişlerini dikkate alarak Ramazan ayı boyunca uygun mesai düzenlemelerini hayata geçirmeleri çağrısıyla tamamlandı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.