Valilik Kararıyla Okullar Tatil Edildi

Valilik Kararıyla Okullar Tatil Edildi
Şanlıurfa’da meydana gelen 5,4’lük deprem sonrası Valilik harekete geçti. Can kaybının bulunmadığı sarsıntının ardından, binalardaki kontroller ve güvenlik gerekçesiyle okullar bir gün tatil edildi.

Güne 5,4 büyüklüğündeki sarsıntıyla başlayan Şanlıurfa’da, olası risklere karşı il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildi.

Kent merkezinde ve çevre ilçelerde hissedilen şiddetli sarsıntı, sabah saatlerinde kısa süreli endişeye neden oldu. Depremin ardından ilk belirlemelere göre herhangi bir yıkım ya da olumsuzluk yaşanmazken, önleyici tedbirler hızlıca devreye sokuldu.

Eğitim Binalarında Hassas İnceleme

Sarsıntının hemen sonrasında alınan kararla, kentteki tüm derecelerdeki eğitim kurumlarında dersler durduruldu. Tatil kararının, bir yandan öğrencilerin güvenliğini teminat altına almak diğer yandan da okul binalarında meydana gelebilecek olası yapısal riskleri tespit etmek amacıyla tedbiren alındığı öğrenildi.

Saha Taramaları Aralıksız Sürüyor

Bölgede güvenlik ve inceleme ekipleri teyakkuza geçerek tarama faaliyetlerine başladı. Yetkililer, saha çalışmalarının sürdüğünü ve vatandaşların dezenformasyona karşı yalnızca resmi duyuruları esas alması gerektiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.