Yeni Müfredat Sınıflara İnmeden Önce Öğretmenler Masada: İl İl Yüz Yüze Seminer Dönemi Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile hayata geçirilen yeni müfredatın sınıflarda eksiksiz ve etkin bir şekilde uygulanabilmesi için dev bir eğitim hareketi başlattı. Müfredatın en kritik ayaklarından biri olan ölçme ve değerlendirme yöntemlerini öğretmenlere aktarmak amacıyla Türkiye genelinde geniş kapsamlı "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları Semineri" düzenleniyor. Çok sayıda il ve ilçede fiilen başlayan yüz yüze eğitimler, hafta içi mesai sonrasını da kapsayacak şekilde 15.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
Planlama Yerel Yönetimlerde: Her İl Kendi Takvimini Belirliyor
Yeni müfredatın getirdiği yenilikçi ölçme yöntemlerinin öğretmenler tarafından interaktif bir şekilde deneyimlenmesini hedefleyen seminerler, merkezi bir takvim yerine mahalli olarak planlanıyor.
Planlama Yetkisi: İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, kendi bölgelerinin şartlarını göz önünde bulundurarak eğitim tarihlerini esnek bir şekilde netleştiriyor.
Süreç Başladı: Bazı bölgelerde öğretmenler eğitime başlarken, geri kalan illerde de önümüzdeki haftalarda sürecin hızla yürürlüğe girmesi bekleniyor.
2 Gün Sürecek: Öğretmenler Görevli İzinli Sayılacak
Öğretmenlerin mesleki becerilerini yeni modele uyumlu hale getirmeyi amaçlayan bu yoğunlaştırılmış seminer programı toplamda iki gün sürecek. Eğitim kalitesinin ve katılımın en üst düzeyde tutulması amacıyla, belirlenen günlerde 15.00 - 19.00 saatleri arasında seminere katılan öğretmenler görevli izinli sayılacak.
Öğretmenlere Ek Ders Güvencesi: Hak Kaybı Olmayacak
Bakanlık, mesai saatlerinin dışına da sarkan bu yoğun eğitim programında öğretmenlerin mali haklarını güvence altına aldı. Yapılan düzenlemeye göre;
Seminere katılan eğitimcilerin, örgün eğitim kapsamında üzerlerinde bulunan normal ders saatleri için ek ders ödemeleri eksiksiz yapılmaya devam edecek.
Böylece öğretmenler, mesleki gelişim faaliyetlerine katılırken herhangi bir maddi kayba uğramayacak.
Görevlendirmeler Resmi Yazıyla Duyurulacak
Seminerlerin kesin tarihi, yapılacağı okul/merkez ve saat gibi detaylar yerel yönetimlerce netleştirildikten sonra öğretmenlere ulaştırılacak. İlçe milli eğitim müdürlükleri, hazırladıkları çalışma takvimi doğrultusunda ilgili öğretmenlere resmi tebligatları yaparak görevlendirme süreçlerini tamamlayacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.