Mebpersonel sitemizi isminin açıklanmasını istemeyen Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmış bir bürokrat aradı sitemizle büyük kulis haberi paylaştı.

Ak Parti iktidarında ilk kez bir Bakan , Ak parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği kişiyi genel müdür yapmayarak tarihe geçti.

Haberimize öncelikle Cumhurbaşkanının teyzesinin oğlu Danıştay üyesi İbrahim Er’in , Milli Eğitim Bakan yardımcısı olması ve 1 yılı doldurmadan apar topar geldiği kurumu Danıştaya dönmesiyle başlayalım.

Danıştay üyesi İbrahim Er’i , Milli Eğitim Bakanlığına bakan yardımcısı olarak teklif eden ve getiren Ziya Selçuk’tur.

İbrahim Er , Milli Eğitim Bakanlığına Bakan yardımcısı olarak geldikten sonra sadece bir tane genel müdür ataması istedi.

Yakın arkadaşı ve hemşerisi Kocaeli Milli Eğitim müdürü Fehmi Rasim Çelik’i genel müdür yapmak istedi. Bunun İçin defalarca Ziya Selçuk’un kapısını aşındırmasına rağmen , Ziya Selçuk, İbrahim Er’in bu isteğini kabul etmedi.

Diğer Bakan üç bakan yardımcısı Reha Denemeç, Mustafa Safran ve Mahmut Özer, kendi birimlerinin başına istediği genel müdürleri ve arkadaşlarını getirdi.

Doktor, Polis, Makina mühendisi, Kamu yönetimci, Aile planlamacısı demeden tüm arkadaşlarını genel müdür ve daire başkanı yapan diğer üç Bakan yardımcısına gösterdiği tavır ve müsamahayı İbrahim Er’in , tecrübeli bir il müdürünü genel müdür yapmak istemesine rağmen İbrahim Er’e göstermedi.

İbrahim ER, Ziya Selçuk’un bu tavırları karşısında kırgınlık yaşayarak eski kurumu Danıştay’a geri döndü.

Personel Genel müdürü Hamza Aydoğdu’nun , Aksaray Valisi olmasının ardından Ziya Selçuk bu koltuğa aynı gün özel kalem müdürü Ömer İnan’ı oturtturdu.

İbrahim Er, Danıştay’a geri dönmesine rağmen Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’i genel müdürlüğe getirme fikrinden vazgeçmedi.

İbrahim Er , teyzesinin oğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a giderek Ziya Selçuk’a olan sitemiyle beraber olayları Cumhurbaşkanı’na anlattı .

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, aynı zamanda Cumhurbaşkanınında hemşerisi ve tanıdığı olduğu için Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u arayarak ; “ Personel genel müdürlüğünde işler iyi gitmiyor, oraya Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Rasim’i getirelim “ dedi.

Cumhurbaşkanı’nın bu isteğine telefonda yüz yüze görüşelim diyerek öteleyen Ziya Selçuk ; istifa restini masaya koyarak Rasim Çelik’in Personel Genel müdürü olmasını engellemiş oldu .

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde belki de Ak Parti’de ilk kez bir Bakan , Cumhurbaşkanı’nın istediği ismi genel müdür yapmayarak tarihe geçmiş oldu.

Ziya Selçuk’un yakın çevresine sık sık görevden alsalar da kurtulsak, istifa ediyoruz kabul edilmiyor dediği ; Ak Parti’ye yönelik “ Çıfıt çarşısı” yorumunu yaptığı iddia ediliyor .

En son Eskişehir’de il müdürleriyle yapılan toplantıda , Ak Partiye karşı eleştirinin dozunu artıran Ziya Selçuk , kürsüden il müdürleri ve bürokrasiye hitaben yaptığı konuşmada :

“ Devlet parasıyla sendikacılık, vakıfçılık yapılmaz. Hem devletin parasıyla vakıfçılık yapıyorlar , hemde dedikodu ve fitneye sebebiyet veriyorlar “ dedi.

Ziya Selçuk; Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu Tügva başta olmak üzere , 9’lu çete diye tarif ettikleri İlim yayma , Ensar , Türgev, İmam Hatip Platformu vb vakıfların oluşturduğu yapının devlet tarafından beslendiği ve bu vakıfların dedikodu yaptığı eleştirisini getirdi .

Ak Parti’nin internet alt yapısına ve dijitale yatırım yapmadığını, bunların yerine sürekli mütahitleri zengin edecek yol , köprü yaptığı eleştirisinide sık sık toplantılarda dile getirdiği iddia ediliyor .

Ak Parti treninin devrileceği ve tren devrilmeden bir an önce trenden atlamak gerektiğini kendisine en yakın Bakan yardımcısı Mustafa Safran’ın dile getirerek , istifa etmeleri gerektiği iddia ediliyor .

Ak Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan , Ziya Selçuk’u tüm eleştirilere rağmen Bakan yapmıştır .

Ziya Selçuk’un göreve getirdiği bürokratlara ve görevden aldığı bürokratlara asla karışmamıştır.

Sadece bir kez personel genel müdürlüğü makamına isim önermiş , bu sözü de yere düşürülmüştür.

Kaynak: Meb Personel