AJANSKAMU-ÖZEL HABER

2020 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı İkinci  Defa İsteğe Bağlı İllerarası yer Değiştirme Ataması Yapılmalıdır.


Milli Eğitim Bakanlığı 2020  yaz dönemi isteğe bağlı illerarası yer değiştirme atamaları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Türkiye genelince binlerce öğretmen yer değiştirdi ve ilişik kesme işlemleri başlatıldı.
  Bütün  bunlarlar birlikte büyük bir kitle de yer değiştiremedi. Özellikle bazı branşlarda tercih edilebilecek il ve okul sayısı oldukça sınırlı tutuldu. Hizmet puanı çok yüksek olmayan öğretmenler yer değiştiremedi.
Tayini çıkmayan öğretmenler bakanlıktan 2. il dışı atama yapmasını ve tüm norm açıklarının özür grubu için saklanmaması gerektiğini düşünüyor.

Bu anlamda Eylül ayı içerisinde yeni bir illerarası atama bekleniyor.


Geçmiş  Yıllarda ikinci İl dışı Oldu mu?
Geçmiş yıllarda ikinci il dışı ataması oldu.2014 ve 2017 yıllarında öğretmenlerin mağduriyetleri giderildi.


ZORUNLULUK OLUŞTU…
Eski personel müdürü Hamza Aydoğdu atamaların ağustos ayında yapılmasının gerekçesi olarak daha fazla kontenjan  açılacağını bir öğretmen arkadaşımıza söylemişti. Bu söylenenlerin tam tersine kontenjanlar yarı yarıya azaltıldı.   2018 yılında 75bin kişilik,2019 yılında 67 bin kişilik ve 2020 yılında 45 bin kişilik kontenjan açıklandı. Bu durumu göz önünde bulundurarak  2.ildışı atamalarının yapılması gerekir. 


Takvim  Uygun Mu?
1 Eylül -23 Eylül Arasında Bir boşluk bulunmaktadır. Bu   kadar sürede 2.ildışı ataması yapılabilir.

 Öğretmenimiz Sosyal Medyadan Mağduriyetlerini Dillendirmektedir..
Binlerce Öğretmenimiz Sosyal medyadan #ikinciildışı hasgtag ile mağduriyetlerini anlatmaktadır. Özellikle pandemi döneminde enfekte olabilecek öğretmenlerimiz ailelerinden uzak oldukları için Çocuklarına kimin bakacağını düşünmektedir.

MEB bu konuda gerekli açıklamayı yapmaldır.