AK Parti'nin seçimlerden hemen önce memur ve emekliye ek zam yapılması için hareket geçtiği belirtildi. Show Haber'in AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre kamuoyunda düşük bulunan emekli ve memur zamları için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere çalışma başlatıldı. Seçim için 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri konuşulurken, söz konusu çalışmanın mart ortası gibi açıklanması hedefleniyor. 

CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu! CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önce yüzde 25 olarak açıkladığı gelen tepkiler üzerine ise yüzde 30'a yükselttiği zam oranıyla en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL olmuştu. En düşük emekli maaşı ise 5 bin 500 TL'ye yükselmişti. Ancak yapılan bu ek artış da tepkilerin önünü kesmemişti. 

Seçim öncesi kesenin ağzını açacak olan AK Parti' yüzde 15 ek zam daha yapılması için yeni bir çalışma başlattı. Memur ve emeklinin maaş artışını yüzde 45'e yükseltecek bu çalışmanın Erdoğan tarafından mart ortasında açıklanması hedefleniyor. 

DUVAR