Ağrı Valisi Süleyman Elban Adana Valisi oldu.

Cumhurbaşkanlığı 'nda onaylanan listeye göre Ağrı Valisi Süleyman Elban , Adana Valisi olarak atandı. Peki Adana 'nın yeni Valisi Süleyman Elban kimdir ? Nerelidir? Hangi okulu bitirdi daha önceki görevleir nelerdir?

6 Haziran 1969 tarihinde Kırşehir 'de dünyaya gelen Elban, 30 Haziran 2017'den beri Ağrı Valisi olarak görev almaktadır. Bundan önce 2016 - 2017 yılları arasında Bilecik Valisi olarak görev yapmıştı. 

İlk ve orta öğretiminin ardından 1992 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Elban, 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Havsa, Yakakent, Karakoçan Kaymakamlıkları, Mahalli İdareler Gn. Md. Şube Müdürlüğü, Mahalli İdareler Gn. Md. Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Gn. Md. Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Bilecik Valiliğine atanmıştır. 2017 yılı Haziran ayında yayımlanan kararname ile Ağrı valiliğine atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Elsan, son kararname ile Adana Valisi oldu.