Kasım ayında milyonlarca öğrenci ara tatile girmişti ve 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı ilk ara tatil gerçekleşmişti. Geçtiğimiz yıl bu tarihlerde öğretmenler seminer için okullarda bulundular ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan seminer iş ve işleyişine göre hareket ettiler fakat Kasım'da seminerler online olarak gerçekleştirildi. 2021 Meb takvimine göre Nisan'da yapılması planlanan ara tatil ise yarıyıl tatiline eklendi. Peki Şubat'ta öğretmen semineri olacak mı? Yarı yıl tatilinde öğretmen seminerleri internetten mi yoksa yüz yüze mi olacak?

Yönetmeliğe göre; Yönetici ve öğretmenler, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde, MEB’in hazırladığı program dahilinde kendi okullarında mesleki çalışma yapıyor. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğü tarafından yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyuruluyor.

Yarıyıl Tatilinde Seminer Olacak Mı?

Buna göre; 2021 Nisan'da yapılması planlanan ara tatil yarı yıl tatiline eklendi. 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendi. 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. Bu dönemde öğretmen seminerlerinin son hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Bu seminerlerin nasıl olacağı önümüzdeki haftalarda açıklanacak!