Bilindiği gibi yaşanan korona virüa pandemi sürecinde vaka sayılarının artması sebebiyle kabine toplansında alınan karar gereği anaokulları hariç tüm kademelerde yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara verilmişti. 

Bu karar sonrasında Mili Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada tüm kademeler ile birlikte meslek liselerinde staj eğitim gören öğrencilerinde stajlarının 4 Ocak 2020 tarihine kadar ara verildiğini duyurdu.

Bu süreçte öğretmenlerin ek ders ücretleri ile ilgili olarak açıklama yapan bakanlık maalesef meslek öğretmenlerinin yakından ilgilendiren şeflik ve koordinatörlük ücretleri hakkında bir açıklama yapmamıştır. Dolayısıyla bazı okul müdürleri Kasım ayı ek derslerinin yapıldığı bu günlerde şeflik ve koordinatörlük ücretlerini ödemez iken, bazıları ise ödeyeceğini öğretmenlere söylemektedir.

Geçtiğimiz Mart ayında da aynı süreç yaşanmış ve bakanlık ilk başta mesleki öğretmenlerinin şeflik ve koordinatörlük ücretleri hakkında açıklama yapmamış ancak kısa bir süre sonra bu ücretlerin tam ödeneceğini bildiren resmi yazıyı okullara göndermiştir.