Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Bekir Sıtkı Özer İlkokulu'nda görev yapan Nuran Aslan adlı öğretmen, aynı okulda görev yapan bir şahıs tarafından saldırıya uğradı. Eğitim sendikaları yaşanan saldırıyı yaptıkları ortak açıklamayla kınadı. Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen, Eğitim İş,  Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen tarafından ortak açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“Bekir Sıtkı Özer İlkokulu'nda görev yapan değerli öğretmenimiz Nuran Aslan'a aynı okulda görev yapan bir kişi tarafından saldırıda bulunulmuştur. Konunun adli ve idari olarak takipçisi olmaya devam etmekteyiz. Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim ve bilim emekçilerini, hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir.

EĞİTİMCİLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI
Türkiye’nin her yerinde okullarda birbirine benzer şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Toplumun her kesiminde yaygınlaşan şiddet karşısında sorumluluğu elinde bulunduran okul idarelerinden tutun da İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, oradan merkezi hükümetin yetkili organlarına kadar herkesin işbirliği ve uyum içerisinde amasız fakatsız şiddetin karşısından bütüncül politikalar ve kesin bir tutumla durması gerekmektedir.Ne yazık ki son yıllarda şiddete karşı kamu idarelerince bu örgütlenmiş tutum yerine şiddeti meşrulaştırma, bu konuda sorumluluk ve yetkiyi etkili biçimde kullanmamak toplumsal yaşamın hemen her alanını olduğu gibi okullarımızı da güvenli alanlar olmaktan çıkarmaktadır. Bizler, okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için, ilgili tüm kesimleri sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Sendikalar, eğitim örgütleri, öğrenci ve velilerle birlikte herkes, okullarda şiddeti azaltmak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve acilen bir eylem planı hazırlanmalıdır. Bu noktada, şiddetin hiçbir biçiminin toplumda kabul görmediğinin vurgulanması önemlidir.


“ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN ACİLEN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI”
Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin arkalarında toplumun ve eğitim örgütlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Her okulun şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalıdır. Eğitim emekçilerin yoğun baskı ve tehditlerle karşı karşıya bırakılarak sindirildiği, iş güvencelerinin elinden alınmak istendiği, eğitim hizmetlerinin piyasacı bir anlayışla yürütüldüğü, okullardaki iş barışının giderek bozulmaya başladığı bir ülkede okullarda yaşanan şiddet olaylarının artışı son derece önemli bir olay olarak değerlendirilmelidir. Okullarımızda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Bizler aşağıda imzası bulunan eğitim sendikaları olarak, eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, değerli Nuran öğretmenizin yanında olduğumuzun şiddete karşı yalnız olmadığımızın, her koşulda karşısında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”