2009 yılından beri Şişli Öğretmenevi müdürlüğünü yürüten A. Bingöl, hakkında yürütülen soruşturmalar sonucu görevden alınarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne öğretmen olarak atandı.

Pandemi sürecinden önce birçok kişinin düğün, nişan vb. etkinlik yapmak üzere Şişli öğretmenevine kapora yatırdığı sonrasında ise paralarını iade alamadıkları; bu yüzden de ilgili mağdurların Şişli Öğretmenevi ile davalık olduğu iddialar arasında.

Şişli Öğretmenevi ise borçlarının kapatılması için diğer öğretmenevlerine birçok yazışma yaptığı yine iddialar arasında.

Nişantaşı’nın merkezinde olmasına rağmen öğretmenevinin hizmet kalitesinde yaşanan ciddi sorunların ve kişi sayılarını yüksek göstererek faturalandırma meselesine eski şişli ilçe milli eğitim müdürü sonrasında nihayet göz yumulmadı; gereği yapılarak müdür A. Bingöl görevden alındı.

Öğretmenevinin ücretsiz konaklamalar yoluyla ve konaklama olduğu halde sayının az gösterilerek kurumu/kamuyu zarara soktuğu ve önceki ilçe müdürü tarafından korunduğu iddialar arasında.

Pandemi sürecinde, Öğretmenevinin birine 30.000 TL, diğerine 50.000 TL, bir diğerine 120.000 ya da 130.000 TL gönderilirken, Nişantaşı’nın ortasında kira ödemeksizin; konaklama, düğün ve toplantı merasimleriyle sürekli faaliyet gösteren, otoparkından büyük gelirler elde eden, sürekli hizmet vermekte olan ancak verdiği hizmet kalitesiyle eğitimciler tarafından sürekli eleştirilen bu kurumun ayyuka çıkan iddialara rağmen neden korunduğu doğrusu merak konusudur.

Korunmanın karşılığının nasıl verildiği ise bir diğer araştırılması gereken sorundur.

Kamuoyu, "tüm imkânlarına rağmen nasıl olur da Şişli Öğretmenevinin zarar ettiğini merak ediyor.

Bu zarara sebebiyet verenlerin önceki ilçe müdürünün tarafından neden korunduğu artık muamma olmaktan çıkıyor.

Başka öğretmenevlerinden kesilen ödeneklerle, hak etmediği 600.000 TL civarında maddi yardımla desteklenen bu kurumun ve yöneticilerinin ayrıcalığı neydi?

Önceki ilçe müdürü , lojmanının hemen yanında yer alan öğretmenevi müdürünü neden korudu?" sorularının cevabı merak ediliyor.

Nişantaşı’nın Merkezinde olağanüstü imkânlara rağmen Şişli Öğretmenevinin icraatlarına önceki ilçe yönetimi neden göz yumdu?

20.12.2021 tarihinde görevden alınan ,raporlu olduğu için elektronik tebligat yapılan Aydın Bingöl ve koruyucularına;

Kamu adına;

Ah be Müdür;

Pandemide de devletin bu kadar desteğini aldın!

Birçok vatandaştan kapora alıp, başka yere harcıtamayacağı kaporaları ne yaptın diye sormazlar mı adama?

Rezidansta oturmak her Müdürün hayalidir vesselam..!

mebpersonel