Gün geçmiyor ki eğitimde şiddet olayları olmasın, bir Öğretmeniz saldırıya uğramasın. Türk Eğitim Sen Adana il temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu haklı açıklamalara bizlerde destek veriyor ve biran önce eğitimde şiddetin önlenmesine dair yasal düzenleme yapılması gerektiğine inanıyoruz. İşte o açıklamalar…
 

Okul Müdürümüz Gazi Uzun, MTSK Sınav görevi esnasında sınavda başarısız olan adayların yakınlarından oluşan on kişilik bir gurup tarafından darp edilmiştir.

Öğretmenimizin tedavi ve tetkikleri hastahanede devam etmektedir. Müdürümüze ve Eğitim Camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Geldiğimiz noktada bıçak; eti deldi kemiğe dayandı! Daha ne olması beklenmektedir?

Öğretmenlere yönelik şiddet, münferit olaylar gibi görülmemeli’ bakanlığımız, öğretmene şiddet konusunda daha fazla yaptırımları gündeme getirmeli, bu olaylara yasal yollarla dur denilmeli ve şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlanmalıdır.

Bu olayları münferit görüp geçmek yaşayacağımız şiddet olaylarının maalesef çok daha artmasına zemin hazırlayacaktır. Öğretmene vurulan darbe geleceğe vurulan darbe olarak görülmediği takdirde gelecek hiç de parlak olmayacaktır.

Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarımıza uygulanan şiddete karşı her türlü eylem ve etkinliğe dün ve bugün olduğu gibi, yarın da destek vereceğimiz bilinmelidir. Söz artık bizden öte Bakanlıktadır.