MTSK direksiyon uygulama sınavları, öğretmenlerin görev aldığı önemli sınavlardan bir tanesidir. Direksiyon sınavında görevli öğretmenler ortalama 8-18 saatleri arasında çalışmaktadırlar. 1 saat kadar öncesinde toplantı yapıldığını da dikkate alırsak mesai sabah 7 gibi başlar.

Sınav süresinin uzunluğu ve sınavın son derece riskli olduğunu da dikkate alırsak, öğretmenlere ödenen ücreti acilen artırılması gerekmektedir.

İl/ilçe bazlı ücretler değişmekle beraber, 300-450 TL arasında ücret ödemesi yapılmaktadır. (Vergi dilimi, komisyon sayısı vb. etkenlere göre ücret değişiklik gösterebilir)

Fakat tüm gün akan trafikte acemi sürücülerle sınav yapılmasının karşılığı en az 750 TL olmalıdır. Bu ücret de sınavdan sınava

Sınava gitmeyen öğretmen sayısı giderek artmaktadır. Bazı ilçelerde görevli eksiği sayısının fazla olması sebebiyle, çevre ilçelerden görevli talep edilmektedir.

Bazı ilçeler ise görevli havuzunu genişletmek için halk eğitimi merkezleri aracılığıyla kurs açmaktadır.

MEB konuyu merkezden çözmeli ve ücretleri en kısa sürede artırmalıdır. Yoksa il/ilçelerde görevli bulamama sorunu artarak devam edecektir...