Ajanskamu-Özel Haber

Ajanskamu.net  olarak Atama Bekleyen Öğretmenlerimiz Branş Kontenjan Talebi ve Analizlerini gündeme getirmeye devam ediyoruz.

Atama bekleyen öğretmenlerimizin sesi olarka Ajanskamu.net sizlerin hizmetinde. 60 bin öğretmen atama talebinini yoğun bir şekilde gündemde olduğu bu dönemde atama sürecinize bir nebze olsun katkı sunmak sizlerin de sesi olmak istiyoruz.

Bugün Sınıf Öğretmenlerinin günü. 

Yarın ise Fen Bilgisi branşını gündeme taşıyacağız. 

Sınıf Öğretmenliği branşında atama bekleyen onbinlerce öğretmen adayı seslerini MEB'e, Milli Eğitim Bakanlığına duyurmak İstiyor. 

İşte Sınıf Öğretmenlerinin sitemize ulaştırdıkları atama branş analizi ve kontenjan talebi.;

Genel olarak 80 binden fazla ücretli okullarda çalıştırılmakta ancak bunun büyük bir bölümü ilkokulda görev yapmaktadır.

Hem eğitim fakültesi mezunlarından hem de farklı fakülte mezunlarından on binlerce kişi ilkokullarda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

2018'de eğitim bir sen yayınladığı OECD raporunda ilkokulda 52 bin sınıf öğretmenine ihtiyaç olduğu belirtilmiştir. Şu anda bu ihtiyaç eğitim fakültesi mezunu sınıf öğretmenleri yerine ücretli ile kapatılmaktadır.

Bunlara ek olarak bu yıl önceki yıllara oranla pandemi dolayısıyla emekli öğretmen sayısı artmıştır. Bunun büyük bir kısmını geçmişi diğer branşlara oranla daha eskiye dayandığı için sınıf öğretmenleri oluşturmaktadır.

Sayın Ziya SELÇUK geçmişte kapatılan 17 bin köy okulunu tekrar açılacağını duyurmuş bu da sınıf öğretmenlerine acil ihtiyaç doğurmuştur.

Bu doğrultuda sınıf öğretmenleri 2021 atamasında en az 10 bin kontenjan talep etmektedir.

Yorum kısmına taleplerinizi ve analizlerinizi yazabileceğiniz gibi ,  Aşağıda verdiğimiz adrese branşınızla ilgili verileri ve atama talebinizi bize gönderirseniz onu haberleştirip sitemizde -Ana manşet ve üst manşet olarak yayımlayıp yetkililere branş-kontenjan talebinizin ulaştırabilirsiniz. 

Bu konuda Sınıf Öğretmenliği öğetmen adaylarından branşlarının analizini ve atamalardaki kontenjan talebini bizlere iletmelerini istiyoruz. 

e-posta adresimiz ve whatsApp iletişim hattımız:

[email protected] veya 0552 750 80 82 whatsapp hattımıza mesajları gönderebilirsiniz.