Peki bu süreçte öğretmenin bir günü nasıl geçiyor?

Öğretmenlik hakkında pek te bilgisi olmayan insanlardan ‘oh evdesiniz maaş ta işliyor’ sözlerini duyar olduk. Gerçekte ise öğretmenler yüz yüze eğitimden daha çok gayreti uzaktan eğitim sürecinde veriyor.

Size bir öğretmenin okul grubunda paylaştığı düşüncesini aktarmak istiyorum:

İnanın canlı dersimin olacağı geceler gerginlikten hep uykusuz kalıyorum.(Hele ilkinde 2,5 saat uyumuş, sabah 7.5’ta evden çıkıp okula gitmiştim.

Saatlerce ruhumu hazırlıyorum , doküman hazırlıyorum.Bağlanana kadar kalbim çarpıyor, hata verdiğinde çocukları bekletiyorum diye ömrümden ömür gidiyor.Nihayet baglaniyorum, tam sevineceğim , ki karşimda 7 kişi . Allah’tan bugün iki sınıfti da 17 kişi olduk.
Bu sıkıntıların verdiği yorgunluğu nöbet günümde 7 saat derse girerken yaşamadım herhalde.Hadi, yorulmak dert değil; işe yarasa bari.
Ne bileyim , gerçekten, Allah selamete çıkarsın bizi.Dilerim biter artik bu kâbus.’

Öğretmenimiz çoğumuzun gönlünden geçenleri çok güzel özetlemiş. Kimiziz günde bir saat, kimisi 2 saat ders işliyor ve saatlerin her saniyesi dopdolu olmak zorunda ve öyle oluyor. Evde kaldığımız için bir yandan derse hazırlanma ve ders işleme süreci, diğer yandan çocuklar, ev işleri, yemek, bulaşık, çamaşır hep öğretmenin omuzunda. Hepimizin çocukları var. Onların bakımı, hoş vakit geçirecekleri etkinlikler hazırlama, yeme-içmeleri başlı başına büyük bir mesaiyken, uzaktan eğitim sürecindeki öğrencilerimize de bi bu kadar mesai harcıyoruz.

Bu süreçte öğretmenler üstüne düşen görevleri fazlasıyla yerine getiriyor ve gerçekten takdiri hakediyor.