Milli Eğitim Bakanlığı Ortaokullarda Yapay Zeka uygulamaları dersinin müfredatına hazırladı. Yapay Zeka uygulamaları dersi zorunlu mu? Işte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Profesör Dr. Yusuf Tekin Göreve geldi günden itibaren Öğretmen unvanları olsun ders müfredatları olsun birçok uygulamada değişikliğe gitti. Son yapılan açıklamaya göre 7 ve 8 sınıflara yönelik Yapay Zeka uygulamaları dersinin de uygulanacağı açıklandı.

Müfredatın içeriğinde neler var?

Yapay zeka artık ortaokullarda ders olarak okutulacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokullarda ‘Yapay Zeka Uygulamaları’ dersinin müfredatını hazırladı. Öğrencilerin, bu teknolojiyi en uygun ve etkili bir şekilde kullanmaları için bütün hazırlıklar yapıldı. Dersin müfredatında, öğrencilerin yapay zeka problemlerinin çözümü için blok tabanlı program geliştirme ortamlarından en az birini bilmeleri amaçlanıyor. Derste öğrenciler, günlük hayatta karşılaşılan sorunların çözümüne ilişkin yapay zeka uygulamaları geliştirecek.

Sadece teorik bilgiler değil, uygulama geliştirmeleri için uygun ortamlar da olacak. Yapay zeka uygulamaları dersinin öncelikle bilişim teknolojileri sınıfında uygulamalı şekilde olacak. Uygulama aşamasında da her öğrenciye en az bir uygulama ödevi verilecek. Öğretmenler, keşfetme, sorgulama, argüman oluşturma, farkındalık geliştirme, sorumluluk alma ve ürün tasarlama süreçlerinde öğrencilere yardımcı olacak.

Ders iki düzeyde verilecek

Birinci düzeyde, ‘yapay zekaya giriş, yapay zekanın kullanım alanları ve alt boyutları, yapay zeka ve etik, yapay zekanın önemi, blok tabanlı geliştirme ortamları, blok tabanlı örnek proje geliştirme’ gibi konulardan oluşan 6 ünite’den oluşacak.

MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

İkinci düzeyde ise “makine öğrenmesi ve örüntü tanıma, yapay sinir ağları, bulanık mantık, blok tabanlı ortamda örnek projeler geliştirme” gibi konular olacak.