İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Ekmeği, askıya çıkarttılar. Bu, insanlar ekmeğe muhtaç demek. Seçimden başka çare yok, sadece ayak sürüyorlar. 2021 yılı seçimsiz bitmeyecek." dedi.

Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, IMF ve OECD'nin bu yıl Türkiye'nin küçülmesini öngörürken, ekonomiyi yönetenlerin binde üç büyümeden bahsettiklerini belirtti. Türkkan, "IMF ve OECD mi yoksa ekonomiyi yönetenler mi yalan söylüyor?" diye sordu.

"AK Parti ekonomiyi yönetmiyor, yoksulluğu yönetiyor; AK Parti, insanları yoksullaştırıyor ve onlara yardım ederek oy devşiriyor. AK Parti'nin ekonomi politikası bu." iddiasında bulunan Türkkan, "Saray ve şürekasının saltanat sürmeye devam ettiğini bütçede gördük. 83 milyon insan saraya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Milletin gerçek enflasyonunun "yüzde 35-40 arası" olduğunu savunan Türkkan, kimsenin aklına asgari ücretten alınan verginin sıfırlanmasının gelmediğini; "iktidarın yüreğinin sadece yandaşları için attığını" söyledi.

Biz Bize Yeteriz kampanyasında toplanan 2 milyar 100 milyon liranın biner lira olarak dağıtıldığının açıklandığını anımsatan Türkkan, "Marifet bu değil, marifet, yandaşlara verdiğiniz paraları kesmek. Bir taraftan fakir fukaraya para dağıttığını söylüyor diğer taraftan bu paranın 5 mislini yandaşa vergi indirimi olarak sağlıyor." dedi.

Hükümetin "faiz lobisinin gerçek anlamda eline düştüğünü, başka da çaresinin kalmadığını" savunan Türkkan, "Ancak bir gariplik var, faizi yükselterek doları da düşüremiyorlar. Alınması gereken kararı zamanında almayınca sonradan alınan karar ekonomide bir fayda getirmiyor." değerlendirmesini yaptı.

Türkkan, Sayıştay raporlarında Eti Maden İşletmelerinin yurt dışında bulunan iki şirketinin genel müdürlerine 13 bin 500 avro maaş verildiğinin yazıldığını dile getirerek, "Yani 120 bin liradan fazla. Yani 50 asgari ücretlinin maaşı kadar. Bunlar ülkeyi yönetmiyorlar, soyuyorlar." diye konuştu.