Öğretmenlerin maaş karşılığında girdikleri ders saati 15 saat. Bunun dışında girdikleri her ders saati için ekders ücreti tahsis edilmektedir. Ancak öğretmene girdiği her ders saati karşılığında verilen ek ders ücreti 125 tl.

Evet yanlış okumadınız. 125 tl bunun bir kısmı da vergiye gitmekte ve öğretmenin eline geçen 1 ders saati karşılığı 105 tl. 

Peki dışarıda özel ders vererek bir ders saatini bu ücretin 10 katına getirme şansı olan avantajlı branşlardaki öğretmenleri müdürler okulda nasıl tutacak ya da dyk'larda kurslara nasıl sokacak? 


Dershane ve yardımcı kaynak ihtiyacı oluşmasın diye milli eğitim bakanlığı çok büyük ve önemli adımlar attı. İlk olarak2003-2004 Eğitim öğretim Yılında ders kitaplarını ücretsiz dağıtmaya başlamıştı.

Daha sonra ise yardımcı kaynakları da devletimiz karşılamaya başladı. Üstelik okullarımızda dyk kursları açılarak çocuklarımızın ihtiyacı olan ders dışı nda öğrencilerimizin bilgiye ve öğretmene ulaşması sağlanıyor. Böylece dershaneye gidemeyen öğrencilerle yarışabilmesi için fırsat eşitliği sağlanıyor.

MEB O Öğretmenlere Artık Görev Vermeyecek! MEB O Öğretmenlere Artık Görev Vermeyecek!

Teorik olarak gerçekten milli eğitim bakanlığımız bu konuda çok önemli adımlar atmaktadır. Peki öğrencimizin ihtiyaçları karşılanmaya çalışılırken, eğitimin en önemli ögelerinden biri olan öğretmenlerin eğitim ve öğretim sürecinde ihtiyaçları karşılanabiliyor mu?

Öğrencilerimizin devletin sağladığı imkanlarla daha iyi eğitim alma hakkı var. Ancak öğrencilerimizin bu ihtiyaçları giderilir kendi öğretmenlerimiz mağdur ediliyor.

Öğretmenler sürekli okumalı kendini geliştirmeli diyorken öğretmen okuttuğu bir ders saati ile bir kitap bile alamaıyor.

Öğretmenin bir kitaba ulaşması için en az 3 saat derse girmesi gerekiyor.  

Bu durumda öğretmenlerimiz özel ders vermeye çalışıyor ve devletin kendilerine verdiği ek ders ücretinin 10 katını aynı sürede kazanabiliyor.

 Üstelik bu durumda da bazı branşlar daha avantajlı.

Bazı branş öğretmenleri dershanelerde yada etüt merkezlerinde çalışarak ya da kendileri özel ders vererek DYK'larda ve okulda aldıkları ücretin neredeyse 10 kat fazlasını kazanabilmektedir. 

Öğretmenlerin ek derslerindeki adaletsilzik giderilmeli, ek dersler mutlakai emekli keseneğine sayılmalı. 

Öğretmenler bunu haketmiyor.

Hakettiği itibarı kazanmaları temennisiyle...

Ajanskamu-Özel Haber