Sağlıkpersonelihaber.net adlı internet sitesinini haberine göre İzmir Sağlık Sen 2 Nolu şube Başkanlığının düzenlemiş olduğu idareci toplantısında sosyal medya paylaşımları şaşkınlık yarattı.4 aydır süren ve devletin tüm kurumları pandemi sürecini yönetirken , hergeçen gün artan vaka sayıları göz önünde bulundurulduğunda dün yapılan sağlık sen idareci toplantısında sağlık sen Genel Başkanı Semih Durmuş ,İzmir il sağlık müdürü M.Burak Öztop ve masa da oturanları görünce “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu”dedirtti. Şube Başkanı Ekrem Özdemir’in sosyal paylaşım sitesindeki paylaştığı görüntülerde Sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı ve maskelerin olmaması tepki çekti.

Sağlık Bakanlığının ve devletin tüm kurumlarının topyekün pandemi ile mücadele edilirken bu kadar vurdumduymaz davranış şaşkınlık yarattı.Ülke genelinde yemekli düğünleri yasaklandığı bir süreçte yemekli bu toplantının sosyal mesafe kurallarına uyulmaması pes dedirtti. “İl Sağlık müdürü ve Sendika Genel Başkanı bu şekilde davranıyorsa sokaktaki vatandaş ne yapsın “ Bir çok ilde arttan vaka sayılarını turizm kenti olan İzmir de bitirdiniz mi?

Protokolle uygulanmayan kurallar,sadece vatandaşlar için mi geçerli? Sorularını akla getirdi. Sağlık müdürü ve Sendika Genel Başkanında gelecek açıklamayı bir vatandaş olarak bekliyoruz.