İstişare toplantısında bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş, İLKSAN’ın geçmişi hakkında detaylı bilgiler verdi. Akkaş, “Bilindiği gibi İLKSAN’ın 1996 batık bir kuruluştu.  O tarihte İLKSAN’ın 3 milyon TL borcu bulunmaktaydı. Bugün ise taşınmazları hariç nakit 2 milyar 100 milyon nakti vardır. İşte bu durum gösteriyor ki;  İLKSAN emin ellerde. Türk Eğitim-Sen’in öncülüğünde eğitim çalışanlarının başardığının göstergesidir. 1996 yılından bu yana verdiğiniz emanete sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

Akkaş sözlerini şöyle söyledi: “Malum-Sen 2012 yılında İLKSAN seçimlerinde  Türk Eğitim-Sen’den daha çok üyeye sahip olmasına rağmen Türk Eğitim-Sen’in üçte biri kadar delege çıkararak büyük bir hezimete uğradı. Eğitim hizmet kolunda en çok üyeye sahip olmakla övünen Malum Sen’in bu süreçte kendi üyeleri dahi Türk Eğitim-Sen üyesi delegeleri destekledi. 2016 yılında da kaybedeceklerini bildikleri için güya seçimleri boykot ediyoruz diyerek seçime girmedi. Son seçimlerde de bağımsız adayları desteklerini söyleyip, aslında 355 sendika yöneticisini aday gösterdi. Eğitim hizmet kolunda en çok üyeye sahip olmakla övünen Malum Sen’in bu süreçte kendi üyeleri dahi Türk Eğitim-Sen üyesi delegeleri destekledi. Son seçimde de Malum Sen kamuoyunu manipüle etmeye çalıştı. 

Ancak herkes şunu bilsin ki, gerçekler er geç gün yüzüne çıkacak. Türk Eğitim-Sen’i destekleyen İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz.”

Şubelerin 7. Olağan Genel Kurul Delege Seçimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Akkaş, “ Eğitim çalışanlarının gür ve güçlü sesi olan Türk Eğitim-Sen’in 7. Olağan Genel Kurul Delege Seçimleri 16-17 Ekim 2021 tarihinde, Şube Genel Kurulları ise 13-14 Kasım 2021 tarihinde yapılacaktır. Konuyla ilgili kapsamlı bilgileri şubelerimize gönderdik.  7. Olağan Şube Genel Kurullarımızın, demokrasi şölenimizin; eğitim çalışanlarının umudu, güçlü gür sesi sendikamıza, üyelerimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Aşının önemine dikkat çeken Genel Sekreter Akkaş,  “2019 yılından bu tarafa tüm dünya salgın ile mücadele etmektedir. Ülkemizde de eğitim kimi zaman uzaktan kimi zaman ise yüz yüze sürdürülmeye çalışıldı. 6 Eylül itibari ile tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçildi. Tabi bu süreçte en önemlisi tedbirlere çok sıkı riayet edilmesidir. Şu an salgına karşı tek silahımız aşıdır. Bilim insanları da aşının bu süreçte ne kadar önemli olduğunu üstüne basa basa yineliyorlar.” dedi.

Zorunlu PCR testi hakkındaki tartışmalara da değinen Genel Sekreter Musa Akkaş, PCR testinin yalnızca öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına uygulanmasının yanlış olduğunu kaydetti. Akkaş, “Zorunlu PCR testinin uygulanabilir olduğunu düşünmüyorum. Öğrencinin ailesinin, kullandığı toplu taşıt aracının şoförünün, alışveriş yaptığı mahalle bakkalının PCR testi ile covid takibini yapamayacaksınız. Ancak öğretmeninden zorunlu test yaptırmasını isteyeceksiniz. Bu nedenle öğretmenlerden zorunlu PCR testi istemek öğretmenlerimize haksızlık değil mi? Bu uygulama ile amaca hizmet etmeyecektir. Aşı uygulamasına teşvik edilmelidir. Bunun yanı sıra PCR testlerinin devletimize getirdiği mali yükte bilinmektedir. Tüm bunlardan dolayı zorunlu PCR uygulaması tekrardan gözden geçirilmelidir.” dedi.