Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Geçtiğimiz yıl 02/04/2022-08/05/2022 tarihleri arasında, Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde BNV Sözel Olmayan Test Uygulamaları yapıldı. Sınavlarda öğretmenlerimiz “Ön Değerlendirme Uygulayıcısı” olarak görevlendirildi. 

Türkiye Kamu Sen'den yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması Türkiye Kamu Sen'den yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması

Öğretmenler, önceki yıllarda da yaptıkları bu sınav hizmetine karşı almış oldukları ücretlerin, bu sefer keyfi olarak verilmediğini gördüler. Yasal mevzuata da dayandırdıkları haklarının verilmesi hususunda yaptıkları başvurular, Eğitim Sistemi içinde barınan mevzuat bilmez ama “yetkili” anlayış karşısında biçare kaldı.

İvedilikle başlayan hukuki mücadele neticesinde yargı, ilgili davada mevzuat bilmezlerin suratına inen tokat gibi bir kararla, bu ülkenin hala bir “Hukuk Cumhuriyeti” olduğunu, hiç kimsenin gücünü ve otoritesini, yasalara ve mevzuatlara dayanmayan haksız kararlarla hiç kimseye dayatamayacağını bir kez daha ilan etmiştir. “Bahse konu sınav kapsamında fiilen görev yaptığı görülen öğretmenlerin, söz konusu görevlendirmeler nedeniyle katlandığı masraf ve emeğinin karşılığı olarak ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğinin açık olup, aksi yönde tesis edilen “keyfi” işlemlerde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır”  demiştir.

Eğitim İş; üyesi olsun veya olmasın, tüm eğitim emekçilerinin haklarının korunması noktasında yıkılmaz bir kaledir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…