Eğitim Bir Sen'de Olağan Genel Kurulda Genel Başkan adaylığını açıklayan Genel Başkan Adayı Şükrü KOLUKISA'ya İstanbul'dan büyük destek geldi. 5 Şubenin desteğini arkasına alan KOLUKISA'nın Genel Merkez Listesinde Erol ERMİŞ'in yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Sosyal medya hesabından açıklama ile KOLUKISA'ya desteğini açıklayan Şube Başkanı Erol ERMİŞ şunları söyledi:

Sendikamıza gönül, emek ve ömür veren değerli kardeşlerim,

Eğitim-Bir-Sen genel başkan yardımcımız Şükrü Kolukısa'nın "İlklerin İzinde İlkeli Hareket"e davet manifestosuyla genel başkan adaylığını açıklamasından sonra genel başkanımız Ali Yalçın da "Yeni Seferler, Yeni Zaferler" diyerek 2023-2027 dönemi için adaylığını ilan etmiş oldu.

Bu noktada bizim de bir tercih yapmamız gerekiyordu. Yaptığımız istişareler neticesinde, üye tabanımızın sesine de kulak vererek genel başkan yardımcımız Şükrü Kolukısa'nın genel başkanlığında ve geniş istişarelerle oluşturacağı listeyi destekleme kararı aldık.

13 Ocak 2023 Cuma günü itibarıyla Şükrü başkanımızın "listemize katıl" davetine icabet ettim ve listesine dahil oldum.

Bu seçimi; bazı arizî durumları ortadan kaldırmak, bazı taşları yeniden yerine oturtmak, tabanla tavan arasındaki uyumu yeniden yakalamak, eğitimin bütün paydaş kurumları ile daha nitelikli ve dengeli ilişkiler geliştirmek, beklenti ve süreçleri takipte yetersiz kalan, gündem oluşturmakta zorlanan, sorun çözerken yeni sorunlara yol açan anlayışı delege iradesinin önüne koymak ve daha iyi, beklenen/özlenen bir sendikacılık yapmak açısından önemli bir fırsat olarak gördüğümü belirtmek isterim.

Seçim sürecimizin, sendikamıza yaraşır bir şekilde cereyan etmesi ve sendikamızın bu süreçten daha da güçlenerek çıkması en büyük temennimizdir. Bu vesileyle 7. Olağan Genel Kurulumuz, Eğitim-Bir-Sen'imiz, Memur-Sen'imiz, egitim çalışanlarımız ve camiamız açısından hayırlara vesile olsun.

Seçim sonucu her ne olursa olsun, sendikamız için daha büyük bir şevkle emek vermeye devam edeceğimizin bilinmesini isterim.

Gelin…

Bir olalım… Biz olalım… Hep birlikte sendikamızı, ait olduğumuz değerler dünyasını, özlük, özgürlük ve malî haklar mücadelemizi daha güçlü kılalım…

Tüm üyelerimizin ve dostlarımızın dua ve desteklerine talibiz.

Büyük Eğitim-Bir-Sen ailemize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Talip Geylan'dan öğretmenlere rotasyon açıklaması Talip Geylan'dan öğretmenlere rotasyon açıklaması