Aydın'da 3 bin 721 üyesi bulunan Eğitim Bir-Sen, yine yetkili sendika olmayı başardı. Geçen yıla göre Eğitim Bir-Sen 432 üye kaybederken, Eğitim-İş ise bin 123 ile en fazla üye yapan sendika oldu.

Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde, sendika temsilcilerinin katılımı ile yapılan yetkili sendika belirleme çalışmaları tamamlandı. Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında Eğitim Bir-Sen'in 3 bin 721, Türk Eğitim Sen'in 3 bin 474, Eğitim İş'in 3 bin 265 ve Eğitim Sen'in bin 383 üyesi olduğu belirlendi. Geride kalan bir yılda, söz konusu sendikalar içinde Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen üye kaybı yaşadı. 432 üyesinin kendisinden ayrılmasına rağmen Eğitim Bir-Sen, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilde yetkili sendika olmayı başardı. Türk Eğitim-Sen ile 282 üye yollarını ayırdı.


Üye sayısını yüzde 52,5 oranında arttıran Eğitim-İş, bin 123 ile en fazla üye yapan sendika oldu. Eğitim Sen de 102 yeni üye kabul etti. Bozdoğan, Buharkent, Nazilli, Germencik, Karacasu ve Karpuzlu’da Eğitim Bir-Sen, İncirliova, Koçarlı, Kuşadası, Kuyucak ve Söke’de Eğitim-İş, Köşk, Sultanhisar, Çine, Efeler ve Yenipazar’da Türk Eğitim-Sen ve Didim’de de Eğitim-Sen yetkili sendika oldu.

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı HAK-İŞ Konfederasyonu'nun yardımları Gazze'ye ulaştı

TEŞEKKÜR ETTİ
Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Fatih Taşpınar, Eğitim Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu vurgulayarak, “Hep birlikte yine yeniden il geneli yetkili sendika Eğitim Bir-Sen. Sendikamıza emek, gönül ve ömür veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

sesgazetesi