Çiğdem, Özoğul’un görevini kötüye kullanarak, zimmetine para geçirdiğini, şahsına menfaat sağladığını ve alenen kamu zararı oluşturduğunu söyledi. 

Kervansaray Ortaokulu’nda açılan DYK kurslarında öğrenci olmadığı ve ders yapılmadığı hâlde okul müdürü Cafer Tayyar Özoğul’un, öğretmenlere aylarca ek ders ücreti ödeyerek kamuya ek maliyet çıkardığını ifade ederek, “Ödenen ek ders ücretlerini öğretmenlerin kendisine ve müdür yardımcısına geri ödeme yapılması talimatı vererek öğretmenlerden okul müdür yardımcısının belirlediği ücretleri iade almışlardır. Ancak okula yeni atanan okul müdürünün tespitinden sonra yaptıkları hırsızlığı kabul edercesine iade etmek istemişlerdir. Öğretmenlerin bir kısmı ödemeleri elden yaparken bir kısmı da mobil bankacılık üzerinden yapmışlardır” dedi. 

Okul müdürünün, 1 Ocak resmî tatil olduğu hâlde hafta sonu kursa gitmediği hâlde 1 Ocak’ın da ek dersini 2 Ocak’a yazdığını belirten Çiğdem, adı geçen şahsın 20 Mart 2022 tarihinde Kars’ta idarecilik (EKYS) sınavına girdiği hâlde aynı gün için kendisine ek ders ödemesi yaptığını kaydetti. 

Resmî belgeyi aslına aykırı düzenleyerek, evrakta sahtecilik suçu işlemiştir 
Mayıs 2022 tarihinde ilgili okul müdürü hakkında bakanlık tarafından soruşturma açıldığı dönemde okuldaki öğretmenlere sınıf defterinin toplu olarak kaybolduğunu dile getiren Çiğdem, “Sınıf defterlerini yeniden doldurun demiş ve sınıf defterlerine okul idaresi tarafından belirli günlere kar tatili yazılarak öğretmenlere teslim edilmiş ve boş kalan günlerin doldurulması istenmiştir. Bu düzmece defterleri de bakanlık müfettişlerine mevcut sınıf defterimiz diyerek fotokopileri teslim edilmiştir. Böylelikle müfettişleri yanıltarak soruşturmanın akıbetini değiştirmeye çalışmışlardır” şeklinde konuştu. 
Çiğdem, okulda ders saatlerinden sonra açılan halk oyunları kursunda öğrencilerin tamamı taşımalı olarak okula geldiği hâlde okulda kurs yapılmadan ek ders ücretinin yatırıldığına dikkat çekti. 

Okulun taşınır demirbaşları sendika binasında kullanılmaktadır 

Özoğul’un 27.06.2022 tarihinde Kervansaray Ortaokulu’ndan ilişiğini kestiği hâlde aynı yıl eylül ayında okula ait bir kamyon demirbaş eşyayı okuldan çıkardığı ve temsilcisi olduğu Eğitim Gücü Sen’in Iğdır bürosunda kullandığını vurgulayan Çiğdem, “Şahsın kendi sosyal medya paylaşımlarından tespit ettik. Kamuya ait malzemelerin kamu dışına çıkarılamayacağı ve kamu binasında şahsa ait demirbaşların kullanılamayacağı kanunen belirlendiği hâlde söz konusu malzemelerin şahsına ait olduğu yalanını iddia etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Yetkisinin bulunmadığı kurum hakkında resmî ve mali yazışmaları gerçekleştirerek, yetkisinin olmadığı evrakları imzalama suçu işlediğini söyleyen Çiğdem, şöyle konuştu: “Cafer Tayyar Özoğul isimli şahıs 27 Haziran 2022 tarihinde Kervansaray Ortaokulu’ndan ilişi kesip Karakoyunlu ilçesi Mürşitali Muharrem Taş Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atandığı hâlde 27.06.2022 tarihinden sonra 26 Eylül tarihine kadar Kervansaray Ortaokulu’nda yetkisi ve hiçbir görevi bulunmadığı hâlde resmî maaş ödemeleri, ek ders ödemeleri, SGK e-bildirge, Mebbis, Taşınır Kayıt işlemleri, göreve başlama ve görevden ayrılmaların tamamında Okul Müdürü unvanıyla yazılar yazmış, İl Millî Eğitim Müdürlüğü de bu okul müdürünün sistemsel yetkilerini almadığı gibi bu yazışmaların tamamını işleme alarak okul müdürünün işlemiş olduğu suça ortak olmuştur. 16 Eylül 2022 tarihinde kadrolu olarak göreve başlayan okul müdürü, devir teslim sürecinden sonra 21 Ekim 2022 tarihinde il millî eğitim müdürlüğüne; kendisinin ve daha önce o okulda görev yapan öğretmenlerin sözlü ve yazılı beyanlarıyla tespit ettiği usulsüzlüklerle ilgili sorumlular hakkında bakanlık müfettişlerince yürütülmek üzere inceleme ve soruşturma süreciyle ilgili raporunu teslim etmiştir. Bu süreçte il millî eğitim müdürlüğü, iddia edilen konular millî eğitim müdürlüğü yetkililerini de ilgilendirdiği hâlde inceleme ve soruşturmanın yerelde bir okul müdürü tarafından sürdürülmesini uygun görmüş ve Ekim ayında muhakkik ataması yapmıştır. Konunun mülki idare amirlerimize iletilmesi üzerine 11.11.2022 tarihinde bakanlık müfettişlerince yürütülmesi için işlem başlatmıştır.” 

evrak ekleri.pdf