EĞİTİM-BİR-SEN Van Şubesi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Eğitim Sen Van Şubesinin 03.05.2023 tarihinde yaptığı açıklama neticesinde sendikamızla ilgili kurulan mesnetsiz ve iftiralarla dolu cümlelerden ötürü karşı açıklamamızdır.

Eğitim-Sen Van Şubesi, kendi üyelerinden bazı idareciler için görev yeri değişikliklerinin yapıldığını belirtmiştir. Görev yeri değişiklikleri ya da farklı idari tasarruflar, yürütülen inceleme ve soruşturmalar sonucunda gerçekleşmektedir. Kendi üyeleri için alınan adaletsiz karar benzetmesini yapmadan önce, kendi üyelerinin hangi içerikle suçlandıklarına bakmalarının yeterli olacağı aşikârdır. Soruşturma geçiren üyelerinin iş ve işlemlerin yürümemesi adına ne kadar direnç gösterdiklerini, okul idaresinin verdiği görevleri ne kadar aksattıklarını ve daha nice nice sıkıntılar çıkardıklarını artık duymayan eğitim çalışanımız yoktur. Örneğin; Eğitim-Sen Van Şube başkanlığı, söz ettiği ilçe Milli Eğitim personelinin aslında kadrosunun İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olduğunu ve geçici görevinin sona erdiğini belirtmemiştir. Kadrosu Van Milli Eğitim Müdürlüğünde bulunan ama İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevlendirme ile çalışan personelin görevlendirilme süresi bitmesine ve kadrosunun bulunduğu kurumda memur ihtiyacı olmasına rağmen yıllık izine ayrıldığı, yetkisi olmadığı halde ilçe milli eğitime giderek sendikal çalışmalar yaptığı. Sendikal çalışma yürüttüğü süreç içerisinde bir bayan üyemize mobbing ve baskı yaptığı, üyemizin kuruma polis çağırması neticesinde kendisinden şikayetçi olduğu bilinmektedir. Ayrıca kendi üyelerinden bazılarının gelen şikâyetler üzerine okul öğretmenlerine mobbingler yapıldığı, okul düzenini bozucu davranışlar ortaya konulduğu ve eğitim öğretim yapılacak yerde siyaset yaparak kişileri yıldırma noktasına getirmeleri neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim müfettişleri tarafından birçok inceleme ve soruşturmalara konu oldukları duyumları ve söylemleri bizlere ulaşmaktadır.

Ali Yalçın'dan maaşlar bayramdan önce ödensin çağrısı Ali Yalçın'dan maaşlar bayramdan önce ödensin çağrısı

Ayrıca Eğitim Sen Van Şube başkanlığını yapan kişinin 2016 yılından bu yana kamu mesleğinden ihraç edilmiş ve 4688 sayılı kanun gereği sendikacılık yapamaması ve okullara girememesi gerekirken siyasi çıkarları doğrultusunda, çalışan üyelerinin sorunları yerine siyasete zaman harcamaktadır. Üye bile olamayan ve usulsüz bir şekilde sendikalarından maaş alan bu kişilerin yönettiği Eğitim-Sen Van Şubesinin öğretmen haklarını savunmak yerine İmam-Hatip okullarına saldıran, namaz kılan kişileri gerici olarak etiketleyerek, maalesef ki insanlar arasında kaos ve kutuplaşma oluşturmaktadırlar.

Yaptıkları açıklamalarda her seferinde toplumumuzun değerlerini hiçe sayarak ve hiç çekinmeden LGBT’ye olan desteklerini bağıra bağıra ortaya koyan KESK ve Eğitim-Sen, Toplumun inancı gereği okutulan Seçmeli derslerimiz olan Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Din derslerinin kaldırılması gerektiğini savunan KESK ve Eğitim-Sen, Başörtümüze her defasında saldıran KESK ve Eğitim-Sen bizlere demokrasi ve eşitlik dersi vermeye kalkışmaktadır. Bu kör zihniyet unutmasın ki sizlere ve sizin ağababalarınıza karşı mücadelemiz her zaman ve kararlılıkla sürecektir.

Öğretmenlik mesleğinden ihraç olan bu kişilerin öğretmenler odasında sendikal çalışma yapmak yerine siyaset yaptıkları da tüm üyelerimizce bizlere iletilmektedir. Kendilerinden başka hiçbir yapı ve anlayışa tahammülleri olmayan bu kişilerin bırakın öğretmenler odası, okul bahçesine dahi alınmamaları gerekmektedir. 1 Mayıs 2023 İşçi bayramında Van’da kutlama alanına girmek isteyen Eğitim İş Van Şubesi üyelerine engel olup, hakaretler yağdırması, Eğitim Sen Van Şubesinin kendilerinden başkasına tahammülleri olmadığının da en büyük göstergesidir. Son olarak üyelik çalışmalarında bazı eğitim çalışanlarının habersiz bir şekilde sendikalarına üye yaptırıldığı, üyelerimizin baskıyla istifa ettirildiği duyumları alınmıştır. Ayrıca istifa formları üzerinde okul-kurumun DYS kayıt numarası ve tarihi olması gerekirken kimi istifa formlarında 2018 yılında yürürlükten kaldırılmış olan Gelen Evrak Defteri sayış alındığı tespit edilmiş ya da başka konu ihtiva eden DYS kayıt numarası verildiği duyumları alınmıştır. Yetkiyi alma uğruna yapılan bu usulsüzlükler tek tek tespit edilip ilgililer hakkında hem idareye hem de adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu nedenlerle tüm eğitim çalışanlarımızı uyarıyoruz ve herkes kendi üyesi olduğu sendikayı mutlaka kontrol ederek, yapılan usulsüzlüklerin önüne geçmesinde fayda olacaktır.

ŞİMDİ SORUYORUZ?

1-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Van’da İlgili Yüksek Seçim Kurulu, Van Valiliği Dernek Masası ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri; meslekten ihraç edilmiş kişilere sendikacılık yaptırmaya ve okul-kurumlara gidip siyaset yapmalarına daha ne kadar müsaade edecek?

2-Bizlere siyasi ithamlarda bulunup en iyi yaptıkları iş olan iftiralarla önümüzü kesmeye çalışarak yol yürümeyi gelenek haline getirmiş olan KESK ve Eğitim-Sen, sadece bu yıl en az 30 üyesini seçim bölgelerinde kendi destekledikleri partiden aday gösterdiler ve ilimizde iki üyeleri seçim listelerinden aday gösterildiler. Şimdi soruyoruz, kirli siyasete bu kadar bulaşmış bir sendika mı temiz sendikacılık yapmış oluyor? Siyasete bu kadar bulaşmış bir sendika LGBT’nin bütün renkleriyle birlikte RENK SENDİKACILIĞI yapmış olmuyor mu?

3-Yukarıda sözü edilen ve İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde geçici olarak çalışıp görevlendirme süresi sona eren ilgili şahsın yasal olmayan çalışma stili ne zaman sona erecek ve İl Milli eğitim Müdürlüğü usulsüz bir şekilde görev yapan bu kişi hakkında ne zaman soruşturma açacak?

4-Tüm ilçelerimizde sendika fark etmeksizin DYS kayıt numarası alınmadan kaç tane istifa formu sisteme işletilmiştir? DYS kayıt numarası başka konuyu ihtiva edip evrakta hile yapma yoluyla zamanından önce kaç üyelik formu istifa olarak gösterilmiştir?

5-Sendikal çalışma yapmak yerine siyaset, kaos ve kargaşa ile beslenen bu zihniyetin İmam-Hatip okulları, namaz, başörtü ve dini değerlerimize saldırmaları karşısında bu yapıya üye olup sözü edilen değerlerimize yönelik hassasiyeti olan Eğitim-Sen üyeleri daha ne kadar bu sendikamsı örgütte durup onların ekmeklerine yağ sürecek?