Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Eskişehir 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş il divan toplantısına katılarak, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aşı konusuna değinen Karaman, “Eğitimciler Birliği Sendikası, aşı karşıtı değildir, aksine demiştir ki, ‘aşı konusunda eğitim çalışanlarına öncelik verilmelidir. ’O açıklamalarımız tarihin kayıtlarında duruyor. Ama şuna da inanıyoruz, aşı konusunda tereddüt yaşayan, aşı ile ilgili soru işaretleri bulunan insanlara, eğitim çalışanlarına ‘aşı ol dayatması’ insan haklarına aykırıdır. Kurulduğundan bu yana, 29 yıldır, hak ve özgürlük mücadelesi veren bir sendika olarak, insan haklarına aykırı olan her uygulamanın karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen’in, salgın sürecinin başından itibaren tüm imkân ve gücüyle milletin hizmetinde olduğunu dile getiren Karaman, “Şube ve ilçe yönetim kurullarımız ve üyelerimiz Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer almıştır. İnsanların tedirgin olduğu, eve kapanmak zorunda kaldığı günlerde bizler halkımıza yardım için sokak sokak geziyorduk. Bugün de PCR dayatmasına karşı çıkarak okullardaki huzuru ve iş barışını bozabilecek bu uygulama konusunda ikazlarımızı yapıyoruz. İnsan hak ve hürriyetlerini hatırlatıp muhafazaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni sorunlar üretmek yerine mevcut sorunların çözümü için uğraşılmalı

Eğitimin ve eğitim çalışanlarının pek çok sorunu bulunduğunu kaydeden Karaman, “Sorunların, sıkıntıların üzerine gitmezsek, çözüme dair adımları bir an evvel atmazsak, mevcutlara her geçen gün yenileri eklenir. Sorunları halının altına süpürme, sümen altı etme gibi tarihte kalması gereken uygulamalar, yol almamızın, başarıya ulaşmamızın önünde engeldir” ifadelerini kullandı.

Bir buçuk yılı aşkın bir süredir salgınla mücadele edildiğini belirten Karaman, şunları söyledi: “Okullarımız uzun bir aradan sonra yeniden açıldı. Yüz yüze eğitimin devam etmesi için tedbirlere riayet edilmeli, bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Öğretmen açığı bir an önce kapatılmalı, yeni sorunları beraberinde getiren sözleşmeli istihdama son verilerek atamalar kadrolu yapılmalı, mesleğin itibarını düşüren ücretli öğretmenlikten vazgeçilmelidir. Temizlik ve benzeri sorunların yaşanmaması için hizmetli sayısı artırılmalıdır. Yetkililer mevcut sorunları çözmek için uğraşmalı, yeni sorunlar üretmek için değil.”

Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar, yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.