Sendikanın açıklaması;

Mil-Enerji Sen olarak attığımız her adımda önceliğimiz atacağımız adımların sendikamıza getireceği fayda veya zarar değil, Hak, Adalet ve Liyakat olacaktır. Bu ilkemiz doğrultusunda yaptığımız araştırmalar neticesinde bazı iş kollarında bulunan bazı kamu kurumlarının görev alanları baz alındığında bulundukları iş kolu ile alakası olmayan iş kollarının kapsamında yer aldığı görülmüştür.

Ağırlıklı olarak tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Devlet Su İşleri , Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş ve Türkiye Çay İşletmeleri gibi kamu kurumlarının Tarım ve Orman iş kolu yerine Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmetleri iş kolunda yer almış olmaları bu tespitlerimize sadece bir kaç örnektir.

Sağlık alanında hizmet sunan kamu kurumlarının Sağlık iş kolunda, Tarım sektöründe hizmet sunan kamu kurumların Tarım iş kolunda, Eğitim alanında hizmet sunan kurumların eğitim iş kolunda, enerji, sanayi ve madencilik alanında hizmet veren kamu kurumların enerji iş kolunda, büro hizmet kolunda yer alan kurumlarının, bu iş kolu kapsamında yer almaları gerekmektedir.

Gerekli düzenlemelerin yapılarak,
ülkemizdeki tüm iş kollarını ve bu iş kollarında yer alması gereken kamu kurumları yeniden tespit edilmelidir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bugün resmi yazıyla sunmuş olduğumuz yönetmelik değişikliği teklifimizin kabul edilerek bu hususta gerekli çalışma ve düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz.