Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklama şu şekilde:

Eğitim-Bir-Sen olarak, görev süresi ve temsil yetkisi sona eren delegelerle 15.8.2020 tarihinde gerçekleştirilen hukuka ve kanuna aykırı İLKSAN 8. Dönem 4. Olağan Genel Kurulu’nun ve alınan kararların iptali istemiyle dava açtık.

Hukuksuzluğun, haksızlığın, kanun ve kural tanımazlığın önüne geçmek, İLKSAN’daki keyfîliklere dur demek amacıyla temsilcilik seçimlerinin 2020 yılı içinde gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda Bakanlığı ve İLKSAN yönetimini uyarmıştık. Buna rağmen Bakanlık sessiz kalmış; İLKSAN da temsilcilik görev sürelerine ilişkin mahkeme kararının varlığına karşın yargı kararını görmezden gelerek, hukuka ve kanuna aykırı genel kurul toplanması yoluna gitmiştir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, İLKSAN Genel Kurulu’nun her türlü şaibeden uzak bir şekilde, denetime açık, şeffaf bir ortamda, hukukun öngördüğü usul dairesinde gerçekleştirilmesi; seçim sandığının üyenin önüne konularak Sandık üyelerinin isteklerinin ve iradelerinin tecelli etmesinin sağlanması amacıyla hukuksuz genel kurulu yargıya taşıdık.