HAH-İŞ Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Konfederasyonumuz HAK-İŞ kurulduğu günden bu yana hem insani, hem vicdani, hem de sivil toplum kuruluşu olmanın gereği olarak mazlum, mağdur ve ezilenlerin yanında olmaya, onların hakkını korumaya devam etmektedir.

Ulusal ve uluslararası alanda önemli bir etki alanına sahip olan Konfederasyonumuz HAK-İŞ, yalnızca Türkiye’de değil dünyada da çok sayıda konfederasyon ve sendikalarla ikili işbirliği ve dayanışma içinde bulunmaktadır.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Gazze Şeridinde yaşayan mazlum ve mağdurları yakından takip etmektedir.

Uzun yıllardır ambargo altında kalan Gazze halkının, çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, tüm dünyayı etkisi altına alan KOVİD-19 salgınıyla birlikte Gazze’de durumun çok daha kötüye gittiğini yakından gözlemliyoruz.

İkili işbirliği içerisinde olduğumuz Gazze PGFTU Konfederasyon Başkanı Sami Al-Amassi’nin Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e yaptığı yardım talebine karşılık, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Gazze’de yardıma muhtaç sivil halka temel ihtiyaç malzemesi yardımı yaparak, hem savaş koşulları hem de dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının etkisiyle çok zor durumda kalan Gazze halkının yüzünü güldürmeye çalıştık.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 2011 yılında aldığı tarihi bir kongre kararını anımsatarak, “Genel kurulumuzda aldığımız kararda, ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarının HAK-İŞ’ten alacağı var anlayışını benimsedik. HAK-İŞ olarak her zaman bu anlayışla hareket ediyoruz. İnsanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin yeryüzünün bütün mazlumlarının bizden alacaklı olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz” dedi.

Sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, yeryüzünün bütün coğrafyalarında yaşanan haksızlıklara, adaletsizliklere ve zulümlere karşı kayıtsız kalamadıklarını dile getiren Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, nerede bir zulüm varsa, nerede bir haksızlık varsa zulmün ve haksızlığın karşısında olduk. Dünyada bize ihtiyacı olan kim varsa, ezilen, haksızlığa uğrayan, zulüm gören kim varsa onların karşısındayız” şeklinde konuştu.

Gazze PGFTU Konfederasyon Başkanı Sami Al-Amassi bir görsel mesaj yayınlayarak, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’a ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e teşekkürlerini iletti.

Gazze PGFTU Konfederasyon Başkanı Sami Al-Amassi mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazze PGFTU Konfederasyonu olarak HAK-İŞ Konfederasyonu yetkililerine bize ve Gazze şeridindeki işçilere sunmuş oldukları yardımlardan ve birliğimizin insani yardım çağrısına hızlıca yanıt vermelerinden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunarız. Gazze şeridine olan bu acil insani yardım talebinde gayretlerinden ötürü Sayın Mahmut Arslan ve Sayın Osman Yıldız’a özellikle teşekkür ederiz. Gazze şeridindeki işçileri, küresel Pandemi döneminde zor şartlar altında olduklarından bu yardımların devam etmesini temenni ederiz” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak dünyadaki zulüm, açlık, yoksulluğa karşı duyarsız kalmıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de elimizi taşın altına koyuyor, mazlum ve mağdurların yaralarını bir nebze de olsa sarmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.