Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali KAYA 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin, 'Hakem Kurulu’nun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır. Memnuniyet üretmek için hala geç olmadığını, artık bu sorumluluğun Hakem Kurulunda olduğunu hatırlatıyoruz. Biz Hakem Kurulundan, refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlamasını istiyoruz. Biz bu ülkenin alın teriyiz. Biz devlet hizmetlerinin kesintisiz sürmesinin, devletin tüm unsurlarıyla işlemesinin teminatıyız' dedi.

Memur-Sen, 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanarak Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna taşınması üzerine 81 ilde 'Emeğe saygı, adalete davet' temasıyla basın açıklaması kararı aldı. Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından da SGK İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Ali KAYA, 'Memur-Sen'in teklifleri milletin talepleridir. Çünkü bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir. Bu nedenle kamu işvereninin, Merkez Bankası'nın gerek beklenti anketinde, gerekse kendi tahmininde ifade ettiği rakamların altında kalan tekliflerle gelmesini kamu görevlilerinin emeğini değersizleştirmek olarak görüyor ve algılıyoruz. Maalesef, Hakem Kuruluna gitme süreci de kamu işvereni tarafından hakkaniyetli yürütülmemiştir. 20 günlük adeta insanüstü çabalarla görüşülerek üzerinde uzlaşma sağlanan azımsanmayacak sayıda kazanımlarımız Hakem Kuruluna giderken yok sayılmıştır' diye konuştu.

'Adaletin sağlanmasını bekliyoruz'

5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin, ailelerle birlikte yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendirdiğini hatırlatan Kaya, 'Biz Hakem Kurulundan, elektrik ve doğalgaz zamlarının art arda yaşandığı, ulaşım ve barınma giderlerinin yükseldiği, enflasyonun tahmin ve hedeflerin üzerinde çıktığı, alım gücünün düştüğü, pek çok gider kaleminde artış yaşandığı bir süreçte bütün parametrelerin dikkate alındığı adil ve hakkaniyetli bir hüküm bekliyoruz ve mağduriyetlerinin giderilmesi anlamında 650 teklifimizin tamamının Hakem Kurulu tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Biz Hakem Kurulundan refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlamasını temenni ediyoruz, Emeğe Saygı, Adalete Davet için bugün burada bulunan Memur-Sen ailesine ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.