Toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ve Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım katılırken, Bakanlık adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ve ilgili bürokratlar katıldı.

KİK toplantısında, Covid-19 salgını sebebiyle sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar gündeme getirildi.

1- Esnek mesai sistemi kapsamında bulunan ve 24 saat nöbet esasına göre çalışanların nöbet ücreti mağduriyeti,

2- Birinci basamak sağlık tesislerinde görev yapan filyasyon ekiplerinin nöbet ücreti sorunu değerlendirildi.

3- Salgın döneminde yoğun ve yorucu bir ortamda çalışan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarına destek olmak amacıyla verilen tavan ek ödemelerin, sahada yaşattığı sorunlar ele alındı.

4- Aile hekimliği çalışanlarına verilmesi kararlaştırılan ek ödemeler,

5- Genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfının ek ödeme sorunları,

6- Filyasyon ekibi olarak görevlendirilen çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntılar ve engelli yakınları olup filtasyonda görevlendirilen çalışanlarımızın durumları hakkında hassasiyet gösterilmesi konuları görüşüldü.

7- Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında yaptığımız görüşmeler sonucu Sağlık Bakanlığı, 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine tabi (3+1) sözleşmeli personelin, 3 yılını tamamlayıp da kadroya geçtikleri 4. yıllarında Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde sağlık mazereti, eş durumu mazereti ve can güvenliğine bağlı yer değişikliği talepleri gerçekleştirilecek.

8- Bu şekilde 4/A devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri yapabilmesi sağlanmış oldu.

9- Son olarak da görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında sözlü sınavların pandemi şartlarına uygun olarak yapılması ve

10- Sağlık çalışanlarının çocukları için kreşlerin bir an önce açılması talep edildi.