Ülke TV canlı yayınında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın kamu görevlilerini yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Yalçın, sendikacılığa yeni bir soluk kazandırma adına Memur-Sen’in Akif İnan tarafından sendikal hayata kazandırıldığına vurgu yaparak, Memur-Sen’in duayen isimlerine bu büyük örgütü Türkiye’ye kazandırmaları sebebiyle teşekkür etti.

Rüşdümüzü İspat Ettik
“Memur-Sen'in milletin karşısında olduğu bir hikâye hiç olmadı” diyen Yalçın, “Ülkemize her zaman katkıda bulunduk. Ülkemizin dar zeminlerden çıkmasında rol oynadık. Memur-Sen ailesi bu anlamda, şimdiye kadarki hikâyesiyle çeyrek asrı geride bırakarak destanlar yazıyor. Memur-Sen, sendikacılığın kitapta yeri var mı tartışmalarının yaşandığı zeminden çıkıp, sendikacılığın kitabını yazan bir başarıya ulaşmıştır. Memur-Sen, rüşdünü ispat etmiş bir oluşumdur ve yeni bir dünya mümkündür anlayışını en iyi şekilde kanıtlamış bir teşkilattır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin karar mekanizmasını hızlandırdığını ve Türkiye’nin gelişimi için oldukça önemli olduğunu ifade eden Yalçın, kamu görevlilerinin de bu sistemle birlikte bir takım beklentilerinin olduğunu ifade etti.

Kamuda İstiham Kadrolu Olmalı
“Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası” gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yalçın, bu çalışmayla kamu personel sistemindeki üretilen 40’ı aşkın sözleşmelilik türünün tespit edildiğini ve farklılıkların sistem içerisindeki çalışmayı zorlaştırdığını ifade etti. Yalçın bu noktada istihdamın tek tipleşmesinin kamu personel sisteminin de yararına olacağını ifade etti.

Yalçın aile bütünlüğünün önemine de dikkat çekerek şöyle devam etti: “Sorunlar her geçen gün artıyor. İnsanlar temel haklarından mahrum kalıyor, aileler parçalanıyor. Kendisine emanet edilen çocukları eğiten öğretmenlerimiz kendi çocuklarının yüzünü göremiyor, ebeveynlik görevlerini yerine getiremiyor. O yüzden kamuda sözleşmelilik bitmeli aileler birleşmeli” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle devletin güvenliğinin tam olarak sağlandığının altını çizen Yalçın, devletin şu anda bir güvenlik sorunu olmadığını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Devletin bu noktada yeni bir adım atması gerekiyor. Tüm kamuda ayrım yapılmaksızın bir kariyer sisteminin kurulması gerekiyor. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni olağanüstü kıymetli hale getirecek bir yaklaşım olacaktır.”

Türkiye Başarılı Bir Süreç Yönetimi Gerçekleştirdi
Hükümetin pandemi sürecinde oldukça başarılı bir iş çıkardğını ifade eden Genel Başkan Ali Yalçın, “Kamuoyunda önde ülkeler olarak bilinen ülkelerde maske bulunamadı, dezenfektan bulunamadı, hatta hastane dahi bulunamadı ancak Türkiye tüm bu ekipmanları sağlayarak başarılı bir süreç yönetimi gerçekleştirdi. Bunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de payı büyük. Gerekli birçok ekipman ülkemizin liselerinde üretildi ve dağıtıldı. Bizler de Memur-Sen olarak süreç boyunca elimizden geleni yaptık ve alanlarda kamu görevlilerimizle birlikte ihtiyaç bölgelerine ulaştık” şeklinde konuştu.

Sağlıkta Döner Sermaye Sistemi Yeniden Masaya Yatırılmalı
Sağlık çalışanlarının öneminin pandemi süreciyle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Yalçın sağlık çalışanlarının motivasyonunu kaybettiği bir ortamda herhangi bir afet ortamından başarıyla çıkmanın mümkün olmadığını kaydetti. Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde olağanüstü bir çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Yalçın şöyle devam etti: “Bu arkadaşlarımızın gönül kırıklıkları var. Sağlıkta döner sermaye sistemine ilişkin üretilen yönetmelikle iyi bir çalışmanın yolda olduğuna dair bir izlenim oluştu. Ancak memnuniyet üretmeyen bir çerçeve çıktı. Keşke o rakamın tamamı eşit şekilde paylaştırılarak herkesin gönlü alınsaydı. Keşke sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasaydı. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Sağlık Bakanlığı Sağlık-Sen ve ilgili paydaşlarla konuyu tekrar masaya yatırmalı.”

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Genel İdare Hizmetleri Sınıfına Dâhil Edilmelidir
Ali Yalçın, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfı kapsamına alınması çağrısında bulunarak, “Kamu hizmetinin tüm paydaşların ürettiği, niteliğine herkesin katkıda bulunduğu gerçeğinden hareketle, hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değişikliği talepleri ivedilikle karşılanmalıdır. Ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak genel idare hizmetleri sınıfına dâhil edilmelidir” dedi.

Yalçın’dan Gelir Vergisinde Kapsamlı Bir Yasal Düzenleme Şart
Canlı yayında gelir vergisi konusuna da değinen Yalçın, “Gelir vergisi kamu görevlilerinin maaşlarını eritmeye devam ediyor. Gelir vergisi noktasında ücretlilere yönelik kapsamlı bir yasal düzenlemenin artık yapılması gerekiyor. Ücretlilerin diğer gelir gruplarına göre farklı matrahla ilişkilendirilmesi noktasında %27 ve %35’lik dilimlerde yapılan uygulamanın artık %15’lik dilimde esaslı bir şekilde gerçekleştirilmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

3600 Ek Göstergenin Kapsamı Genişletilmeli
Başka bir soru üzerine Yalçın, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesinin gerekli olduğunu ifade ederek yetkililere bu konunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiği çağrısını yineledi.

5393’e Tabi Belediye Çalışanları Görevlerine Geri Dönmeli
31 Mart sonrası partisi değişen belediyelerde yaşanan işten çıkarmalara da değinen Genel Başkan Ali Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “5393’e tabi birçok belediye çalışanın görevine 31 Mart sonrası son verilmişti. Bu arkadaşlarımız birçok vesileyle bize ulaşarak sıkıntılarını dile getiriyorlar. Bu arkadaşlarımızın sıkıntıları da derhal dikkate alınarak gereği yapılmalı. Hiçbir emekçinin ekmeğiyle oynanmamalı. Memur-Sen olarak bizler daima emekçiden yana taraf olmaya devam edeceğiz.”