Cumartesi günü başkanlık seçimi yapılacak olan Eğitim-Bir-Sen'de Yerel basını ziyaret eden Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık, önümüzdeki dönemde okulların eğitim ve fiziki şartları hakkında 6 aylık raporlar hazırlayacaklarını açıkladı.

Yaşlık: Okullarla ilgili rapor hazırlayacağız seçimi yapılacak olan Eğitim-Bir-Sen'de gazetemizi Başkanı Şahin Yaşlık, önümüzdeki dönemde okullahakkında 6 aylık raporlar hazırlayacaklarını açıkladı. Cumartesi günü başkanlık ziyaret eden Kocaeli Şube rın eğitim ve fiziki şartları Hafta sonu seçimli genel kurul yapacak olan Eğitim-Bir -Sen'de Başkan Şahin Yaşlık ve Başkan Yardımcısı Nevzat Aktaş gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarette genel kurul ve eğitim gündemiyle alakalı açıklamalar yapan Yaşlık, Kocaeli'deki okulların en büyük sorununun bütçe sıkıntısı olduğunu söyledi. Eğitim-BirSen'li kadroların okul idarelerinde görev almasıyla birlikte, Kocaeli'nin Türkiye geneli başarı sıralamasında sıçradığını söyleyen Yaşlık, cumartesi günü yapılacak kongrenin ardından okullar ve eğitim kadrolarıyla ilgili önemli çalışmalar planladıklarını söyledi.

BÜTÇE SORUNU GİDERİLMELİ

Kocaeli'de eğitimdeki en büyük sorunun, okullara yeterli ödenek ayrılamaması olduğunu söyleyen Yaşlık, ilçe milli eğitim müdürlüklerine nüfusa ve okul sayısına göre bütçe verilmesini gerektiğini söyledi. Bazı okulların velilerden para topladığı iddialarının bunun bir parçası olduğunu söyleyen Yaşlık, 'Kocaeli'deki okul müdürleri o kadar imkansızlıklar içinde çalışıyorlar ki, okul müdürlerine madalya takılmalı.' dedi.

ÖĞRETMENLERE MESLEKİ DESTEK

Kongrenin ardından öğretmenler için mesleki ve motivasyon arttırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını belirten Yaşlık, 'Mesleki çalışma atölyeleri, seminerler düzenleyerek, öğretmenlerimizin bilgi ve deneyimlerini arttırıcı faaliyetler düzenleyeceğiz. Yine aynı şekilde onların motivasyonu da önemli. Bu konuda da zaman zaman faaliyetlerimiz olacak. Şube binamızı Öğretmen Akademisi'ne benzer bir tarza çevirmek istiyoruz.' dedi.

6 AYLIK RAPOR HAZIRLANACAK

Kocaeli'de yetki belgesini aldıklarını ve öğretmenleri kendilerinin temsil ettiklerini belirten Yaşlık, 'Her yıl ilimizde 60'a yakın okul yapılıyor. Bunların bir kısmı eksikliklerle açılıyor. Okullara yeterli bütçe de ayrılamadığı için, sıkıntılar yaşanıyor. Biz önümüzdeki dönemden itibaren 6 ayda bir, okulların hem eğitim, hem de fiziki durumlarını gösteren raporlar hazırlayacağız. Eğitimdeki durumumuza sürekli takip edeceğiz.' dedi.

CUMARTESİ KONGRE GÜNÜ

Geçtiğimiz hafta delege seçimlerini tamamladıklarını söyleyen Yaşlık, 17 Kasım Cumartesi günü başkan seçimi için kongreye gidileceğini hatırlatarak, delegeleri oy kullanmaya davet etti. 162 delegenin belirlendiği delege seçiminde, Halil İbrahim Keleşoğlu'nun listesi 48, Yaşlık'ın listesi 114 delege kazanmıştı. Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 No'lu Şube 6'ncı Olağan Kongresi, 17 Kasım Cumartesi günü saat 09:00-17:00 arasında Uluslararası Gençlik Merkezi'nde yapılacak.

BİZİM yaka