020 YDUS Başvuruları 2-12 Ekim 2020 tarihleri arasında alınmıştı. Koronavirüs nedeniyle ertelenen 2020 YDUS 20 Şubat 2020 tarihinde saat 10.15'te Ankara'da yapılacak. Sınavın ardından soru ve cevapların yayınlanması beklenecek.

Sınavda adaylara; 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. Yazılı sınavın (açık uçlu sorularla yapılacak sınav) yapılacağı alanlarda ise en az 20 soru bulundurulacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacak.

Başvuruları 2-10 Ekim 2020 tarihleri arasında alınan 2020 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS), 27 Aralık 2020 tarihinde yapılacaktı; sonuçları 10 Şubat 2021 tarihinde açıklanacaktı. Fakat ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre YDUS ileri bir tarihe ertelenmişti.

DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ

Sınava ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacak. Çoktan seçmeli soruların yer alacağı testlerde; adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak 100 üzerinden YDUS puanlarına dönüştürülecek.
 
Yazılı sınavlarda doğru cevapların maddeler halinde listelenmesi istenen çoklu cevaplı sorularda, adayların soruda belirtilen sayıda madde yazması gerekmektedir. Adayların verdiği cevap sayısının isteneni aşması durumunda fazladan yazılan cevaplar değerlendirmeye alınmayacak. Yazılı sınav yapılan bilim dallarında da 100 üzerinden YDUS puanları hesaplanacak. YDUS Puanı, 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacak. Puanı 45'ten düşük olanlar yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecek.

Sınav sonucunda alınacak puanlar yalnız ilgili sınav dönemi ve başvuru yapılan dal için geçerli olacak. Sınavlardan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum gibi uzmanlık ana dallarındaki sınavlarda çoktan seçmeli sorular yer alacak.

Çocuk Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Göğüs Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Üroloji gibi uzmanlık ana dallarındaki yazılı sınavlarda açık uçlu sorular yer alacak.

YDUS: Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(22 Şubat 2021)

2020-YDUS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

20 Şubat 2021 tarihinde uygulanan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2020-YDUS) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 22 Şubat 2021 tarihinde saat 11.30'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2020-YDUS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları  (% 10)