Yaklaşık 2 milyon kadar öğrencinin giriş yaptığı LGS sınavında büyük bir heyecan yaşandı. 6 Haziran Pazar gününde iki oturum halinde gerçekleştirilen LGS sınavında öğrenciler şimdiden soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağını merak eder oldular. Öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber ne kadar puan aldıklarını da kendileri hesaplayabiliyor.

LGS Sınavında Devlet Puan Veriyor Mu?
Tam puanın 500 olduğu LGS'de öğrenciler devlet tarafından ek puan verilip verilmediğini araştırıyor. Sözel ve sayısal alanda yer alan 90 soru Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkılap tarihi, yabancı dil ve din kültürü derslerinden oluşuyor.

LGS sınavında artık yeni nesil sorular soruluyor. Bu soruların tamamını doğru cevaplayan bir öğrenci toplam 500 tam puan alıyor.

Bazı öğrencilerin kafasında LGS'de devlet 100 puan veriyor mu gibi bir soru oluşmuş durumda. Ancak LGS'de böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayarak kendi puanınızı kendiniz belirliyorsunuz.

Bu durumda LGS için devlet ek puan vermiyor diyebiliriz. LGS'de 400 puan alan öğrencilerin avantaj sağladığı görülüyor.

LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
Standart puan ve toplam ağırlıklı standart puan hesaplama formülü yukarda verilmiştir.

Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir.