Ersoy, yaptığı yazılı açıklama kapsamında ÖSYM'nin 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, MEB ile ortaklaşa 4-6 Ekim'de Ankara'da düzenleyecekleri Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu’ndan bahsetti.
Düzenlenecek sempozyumda birçok konunun ele alınacağını belirten Ersoy özellikle sınav sorularının hazırlanmasında yapay zekanın kullanılmasına ilişkin hususun ele alınacağını vurguladı.
Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri!
Ersoy açıklamalarında; "ÖSYM, Türkiye'nin en köklü kurumlarından biridir. Adil sınav uygulamalarımız ile herkese eşit şekilde ulaşıyor ve imkan sunuyoruz. Bu doğrultuda, ölçme alanında yeni yaklaşımları da yakından takip ediyor, sınav uygulamalarını bu yeni yaklaşımlar çerçevesinde geliştirmek için gayretle çalışıyoruz.
ÖSYM'nin yarım asra dayanan kazanımlarını değerlendiriyor, kurumsal olarak yeni hedefler belirliyoruz. Hedefimiz her zaman çok daha iyisi, çok daha verimli olandır." İfadeleri ile sınav uygulamalarında yeni yaklaşımların takip edildiğini ve bu yaklaşımlar çerçevesinde geliştirilmeye devam edildiğini vurguladı.
Bayram Ali Ersoy, MEB ve ÖSYM iş birliğiyle düzenleyecekleri sempozyuma ilişkin, "Bu sempozyumu ölçme alanında bilgi şöleni olarak görmek çok daha uygun olacaktır." değerlendirmesini yaptı.
Sınavlarda yapay zeka kullanımları değerlendirilecek!
Ersoy açıklamalarının sonunda kapsamlı bir sempozyum olacağını dile getirdiği programda özellikle yapay zeka ile sınav sorularının üretilmesinin kapsamlı şekilde değerlendirileceğini;
"Kapsamlı araştırmaların sunulacağı ve alanın önde gelen isimlerinin davetli konuşmacı olarak katılacağı sempozyumumuzda 4 beceri temelli test uygulamaları ve yapay zeka yardımıyla soru üretilmesi başlıklarının da yer aldığı güncel sınav yaklaşımları kapsamlı şekilde değerlendirilecek.
Yenilikçi ölçme ve değerlendirme yaklaşımlarıyla ilgili konuları kapsayan sempozyumumuzun tema ve alt temaları, https://symp2024.osym.gov.tr/Symposium/ internet sayfamızda yer alıyor. Sözlü bildiri sunumlarına yer verilecek sempozyumumuzun dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bildiriler, tam metin veya makale olarak yayımlanmak üzere sürece dahil edilecek." İfadeleri ile açıkladı.