TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırıldığını ve gelecek sezonun 21 takımla oynanacağını açıkladı. Nihat Özdemir, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Liglerde 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırıldığını açıkladı.

Toplantı sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten kulüplerimizi gönülden kutluyorum. Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Buna göre TFF 1. Lig'den gelen 3 takımla beraber Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü yoluna Süper Lig'de devam edecek. 

Yabancı kuralı ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu, mevcut yabancı kuralının önümüzdeki sezon devam edeceğini açıkladı. Yeni kural bir sezon sonra uygulamaya geçecek.

TFF 3. Lig'e çıkan takımlar belli oldu

Tescil edilen Bölgesel Amatör Lig’de lider ile arasında en fazla 3 puan bulunan takımların TFF 3'üncü Lig’e yükselmesine karar verildi.

Bu kapsamda 3'üncü Lig'e yükselen ekipler şöyle: Siirt İl Özel İdaresi Spor, Adıyaman 1954 Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor Kulübü, Karaman Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor, Çengelköyspor