01.03.2024 tarihinde Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı ve Resmi Gazetede yayımlandı. Eğitim camiası yepyeni bir yönetmelik beklerken sadece ve sadece değişikliğe gidildi ve bu değişiklikler eğitim camiası ve paydaşları tarafından beğenilmedi. Eğitim sendikalarından açıklama geldikçe değerlendirip siz okuyucularımıza sunacağız.

Evet, değişikliğin eğitim camiası ve paydaşları tarafından beğenilmediğini söyledik. Mesela ikinci lisans eğitimine puan verilmesi son buldu. Örneğin matematik öğretmeni olan bir öğretmenin ikinci bir lisans eğitimi olarak Psikoloji okuması eğitim açısından yararlı değil midir? Bu emek neden görmezden gelinmiştir? Kaldı ki devlete hizmet eden, toplumumuzda vatan borcu olarak görülen askerlik görevi için aylarca hatta yıllarca nöbet tutan, çatışmaya giren, takım komutanı olan öğretmenlerimizin bu hizmetlerine bile puan verilmemiştir ki. Bizim toplumuzda askerlik görevi namus borcu olarak görülmektedir. Yüksek lisansa verilen, makaleye verilen puanlar hiçe sayılmıştır.

Başarı belgesine puan verilirken teşekkür belgesine puan verilmemesinin ya da üstün başarı belgesine puan verilirken takdir belgesine puan verilmemesinin açıklamasını yapacak kimse var mıdır? Biz bilmiyoruz. Bilen var mı? Evet, bu soruya eğitim sendikalarından cevap verecek var mı? Merakla bekliyoruz…

Türk Eğitim Sen yaptığı açıklamada “Yönetici Atama Yönetmeliğindeki Değişiklikler İlgili Görüşlerimiz” başlığını kullanmıştır. Yazının tamamında da ATAMA kelimesi geçmektedir ki öncelikle belirtelim ki atama kavramı 2014 yılında son bulmuştur ve okul müdür/müdür yardımcıları atamaya tabi değildir. Maalesef görevlendirmeye tabidir ve görevlendirilmektedir. Bir eğitim sendikasının bu kelimeyi kullanması bizleri şaşırtmıştır.

Talip Geylan diğer bir açıklamasında ise; “Yeniden yönetici görevlendirme süresi 4+4 şeklinde kalarak artık oturmuş bir norm haline gelmiştir.” demektedir. Yani bu durum iyi midir? Okul idarecilerinin 4 yıl gibi çok kısa bir sürede okul okul gezmesi, müdür/müdür yardımcılarını kaplumbağa gibi evlerini sırtında taşır duruma düşürmek iyi midir? Bu durumun norm haline gelmesi iyi midir? Çevreyi, veliyi, öğretmeni ve dahi öğrenciyi tam tanımak üzereyken görev süren doldu denilmesi ve tayin olmaya zorlanması iyi midir? Bırakın MEB’i hiçbir bakanlıkta böyle bir rotasyon uygulaması yokken okul idarecilerine 4 yılda bir “hadi tayincisin” demek iyi bir norm mudur?

İl müdür yardımcısına, şube müdürüne, müfettişine, öğretmenevi idarecilerine vb. uygulanmayan rotasyonun gariban okul idarecisine uygulanması, devamın da öğretmene uygulanacak olması iyi midir? Kaç tane il müdür yardımcısı ya da eğitim müfettişi 65 yaşından önce emekli olmaktadır? Hadi hodri meydan MEB bu istatistikleri yayınlasın kamuoyu görsün? Ya da Türk Eğitim Sen MEB’e sorsun mutlaka cevap verilecektir. Soru şu; İl Müdür Yardımcılarının ve Eğitim Müfettişlerinin yüzde kaçı 65 yaşından yani zorunlu emeklilikten önce emekli olmaktadır.

AK Parti, yerel seçimi detaylı şekilde analiz ediyor AK Parti, yerel seçimi detaylı şekilde analiz ediyor

Buyrun öğretmenler; Türk Eğitim Sen’in Açıklamasını okuyun, değerlendirin ve düşünün… Hadi Kalın Sağlıcakla.

Türk Eğitim Sen’in İlgili Açıklamasını Okumak İçin TIKLAYINIZ.

Kaynak : MemurDavaları