Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğretmenlerin maaşlarına yapılan zam ile birlikte ek ders ücretleri de güncellenmiştir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınıf öğretmenlerine verilecek ek ders ücreti belli oldu.

Temmuz ayında gerçekleştirilen zamlarla öğretmenlerin maaşlarına yüzde 17,55 oranında ve 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte maaşlar artarken, diğer tüm yan ödemeler de (ek ders, sınav ücreti vb.) yüzde 17,55 oranında yükseltilmiştir.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Ek ders ücretleri, öğretmenlerin mesai saatleri dışında ve hafta sonları yaptıkları dersler için alınan bir tür ek ücrettir. Yapılan zammın ardından öğretmenlerin ek ders ücretleri de Haziran ayına göre yüzde 17,55 oranında artmıştır. Gelir vergisi dilimine göre hesaplanan ek ders ücretleri şu şekildedir:

  • Yüzde 15 gelir vergisine tabi olan bir öğretmen için ek ders ücreti: 60,12 TL
  • Yüzde 20 gelir vergisine tabi olan bir öğretmen için ek ders ücreti: 56,56 TL

Bu hesaplama sonucuna göre, eğer bir sınıf öğretmeni tüm iş günlerinde okula gitmişse ve yüzde 15 gelir vergisine tabi ise 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5.500 TL ek ders ücreti alacaktır. Aynı durumda yüzde 20 gelir vergisine tabi olan bir sınıf öğretmeni ise 5.200 TL ek ders ücreti alacaktır.