Öğretmen ataması ile ilgili adaylar merakla yeni duyurulacak haberleri bekliyor. Cumhurbaşkanı bu konu hakkında açıklamalar yaptı. İşte Öğretmen atamaları ile ilgili tüm açıklamalar…

Cumhurbaşkanı öğretmenler günü programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmenler günü programında öğretmen ataması ile ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarda öncelik olarak her zaman bütçeye değil eğitim öğretime önem verildiği paylaştı. Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarda her yıl 40.000’e yakın öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini ve öğretmen atamalarının yüzde sekseninin iktidar döneminde yapılmış olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine mayıs ayında 45.000 öğretmenin daha atanmış olduğunu ve bundan sonraki dönemde ihtiyaç ve imkanlar dahil içerisinde gereken atamaların yapılacağını ifade etti.

Mülakatlar kalkacak mı?

Öğretmen alımları için mülakatların kaldırılması da gündemdeki konu başlıklarından bir tanesi olmuştu. Adaylar yapılan mülakatların kaldırılmasını istiyordu. Konuyla ilgili milli eğitim teşkilat kanununda düzenlenen kararname ile birlikte öğretmen alımları üzerinde sözlü sınav uygulaması getirilmişti. 2016 yılında kurulan sisteme göre KPSS sınavında belli bir puan barajını geçen öğretmen adaylarının üç katı sözlü mülakat için davet ediliyordu. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması ile birlikte mülakatların kaldırılıp kaldırılmayacağı hakkında bir gelişme yaşanmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş dönemde yapmış olduğu seçim beyannamesinde kamudaki işe alımların görevin getirmiş olduğu zorunluluklar dışındaki mülakatların kaldırılıp gençlerin sınavlardaki başarı sıralamasının ele alınacağını söylemişti. Recep Tayyip Erdoğan sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda mülakat hakkındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtmişti. Mülakat sürecine merak eden milyonlarca adayın gözü kulağı şimdi gelecek yeni haberlerde

Öğretmen atamaları branş dağılımı

2024 yılı için herhangi bir öğretmen alım duyurusu paylaşılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı yapacak olduğu öğretmen alımı ile ilgili duyurular bakanlık üzerinden paylaşılıyor.

Öğretmen atamaları ile ilgili tarih veya branş dağılımı bilgisi henüz paylaşılmadı. Yapılacak açıklamalar öğretmen adayları tarafından yakından takip ediliyor.

Proje Okullarına Öğretmen Atama Klavuzu Yayınlandı Proje Okullarına Öğretmen Atama Klavuzu Yayınlandı